Rize

Rize'de 112 Acil Sağlık Hizmetleri Toplantısı

16:09 06 Mayıs 2016
Rize'de 112 Acil Sağlık Hizmetleri Toplantısı

Rize'de, 112 Acil Sağlık Hizmetleri değerlendirme toplantısı düzenlendi.

Rize Devlet Hastanesi Eğitim Salonu'nda düzenlenen toplantıya, İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, 112 Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Zikrullah Tüfekçi, İl Ambulans Servisi Başhekimi Dr. İlkay Şimşek ile acil yardım istasyonlarında çalışan sağlık personeli katıldı.

Tepe, burada yaptığı konuşmada, 112 personelinin saygı ve sevgi içerisinde çalışması gerektiğini belirterek, 112 acil sağlık hizmetlerinde çalışan personellerinin nöbet usulü ile görev yaptığını, ekip arkadaşlarıyla iletişime bağlı olarak personel verimliliği ve hizmet kalitesinin artabileceğini vurguladı.

Acil yardım ambulansı kullanan sürücülere de uyarılarda bulunan Tepe, "Özellikle vaka dönüşlerinde sürat yapmayın. Vatandaşlarımızın gözündeki ambulans süratli gider algısını değiştirin. Ambulans süratli değil, kontrollü ve temkinli gider. Yavaş gidin ama sağlam gidin. Kendi sağlığınızı koruyun ki hem ambulanstaki hasta ve yakınının hem de ekip arkadaşlarınızın sağlığını korumuş olun." diye konuştu.

İl Ambulans Servisi Başhekimi Dr. İlkay Şimşek ise toplantıda, 112 Acil Sağlık Hizmetleri kapsamında görev yapan komuta kontrol merkezi ile acil yardım istasyonlarında görev yapan tüm personelin sorunlarını ve çözüm önerileri görüştüklerini söyledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.