Rize

Rize'de şiddetli yağış

13:37 01 Eylül 2016
Rize'de şiddetli yağış

Rize'nin Fındıklı ilçesinde zaman zaman etkisini artıran yağış, olumsuzluklara yol açtı.

İlçede dün geceden itibaren etkili olan şiddetli yağış nedeniyle Karadeniz Sahil Yolu'nun Fındıklı-Arhavi geçişi Liman Mahallesi mevkisinde heyelan yaşandı.

Heyelan sonucu yolun tek şeridi ulaşıma kapanırken trafikte yoğunluk yaşandı.

Ulaşımın tek şeritten kontrollü sağlandığı yolda, Karayolları ekiplerince kapalı şeridin açılması için çalışma başlatıldı.

Şiddetli yağış sebebiyle ilçedeki rögarların tıkanması sonucu iş yerleri ile bazı binaların zemin katlarını su bastı.

Elektrik kesintisi yaşanan ilçede, belediye hoparlörlerden anons yaparak vatandaşları uyarıyor.

Pazar Kaymakamı ve Fındıklı Kaymakam Vekili Selçuk Aslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şiddetli yağıştan dolayı Beydere köyünde Efecan Işıklar adında bir çocuğun kayıp olduğu yönünde kendilerine bilgi geldiğini belirterek, şu an bölgede arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Fındıklı Belediye Başkanı Adnan Özbalaban ise ilçe merkezinin sular altında olduğunu ifade ederek, "Küçük dereler taşıp ilçe merkezini su bastı. İlçe merkezi ile köyler arasında bağlantı kesilmiş durumda. Haber alamadığımız yerleşim yerleri var. Yağış devam ediyor. Can kaybı yok şu anda. Su baskını nedeniyle maddi hasar var." dedi.

Bütün yolların kapalı olduğunu kaydeden Özbalaban, "Yol açma çalışmaları sürüyor. Her tarafta heyelan var. Tüm ekiplerimiz çalışıyor. Çevre il ve ilçelerden yardımlar geliyor." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.