Rize

Erdoğan'ın açtığı camiye ziyaretçi akını

11:14 16 Eylül 2016
Erdoğan'ın açtığı camiye ziyaretçi akını

FİKRET DELAL - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın baba ocağı Rize'nin Güneysu ilçesindeki bin 130 rakımlı Kıble Dağı'nın zirvesine inşa edilen ve manzarasıyla ziyaretçilerin ilgisini çeken Kıble Dağı Hacı Hafız Yusuf Yılmaz Camisi adeta ziyaretçi akınına uğruyor.

Kıble Dağı'nın zirvesine 1,5 yıllık çalışma sonucu inşa edilen ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rize ziyareti sırasında 14 Ağustos 2015'te ibadete açılan caminin ziyaretçi sayısı her geçen gün artıyor.

Güneysu Kaymakamı İhsan Selim Baydaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, caminin çok önemli bir konuma sahip olduğunu söyledi.

Camiyi görmek üzere Türkiye'nin çeşitli illerinden ziyaretçilerin geldiğini ifade eden Baydaş, "Çok özel ve önemli bir eser. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu camiye özel bir ilgisi var. Caminin yapılması talimatını da kendisi vermiştir. Her aşamasını yakinen takip etmişti. Böyle bir eserin ilimizde bulunmasından dolayı çok memnunuz." dedi.

- Ziyaretçi sayısı 100 bini aştı

Kaymakam Baydaş, Kıble Dağı'nın zirvesindeki caminin Rize'nin en önemli turizm merkezlerinden biri olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Burası çok önemli bir dua tepesidir. Çok yoğun bir ilgiyle karşılaşıyoruz. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından camimizin açılışı yapılalı 1 yıl oldu. Özellikle cuma, cumartesi ve pazar günleri çok yoğun bir ziyaretçi ağırlıyoruz. Cuma namazlarında bu yoğunluk had safhaya ulaşıyor. Ziyaretçi sayısının 100 binleri aştığını biliyoruz. Bazı günler yüzlerce araç orada trafiği tıkanma noktasına getiriyor. Bunu önlemek için de ziyaretin yoğun olduğu günlerde jandarma ekiplerince araç trafik kontrolünü sağlamaya çalışıyoruz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hediye ettiği Ahmed Karahisari Mushaf-ı Şerifi'nin basımının aynısının camide bulunduğunu hatırlatan Baydaş, "Özel bir muhafazayla camimizde sergileniyor. Ona da çok yoğun bir ilgi var. Her gün bir yaprağı sergileniyor ve cami görevlilerince sergilenen sayfası okunarak güne başlanılıyor." diye konuştu.

İhsan Selim Baydaş, caminin muhteşem bir manzarası olduğunu da vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Müthiş bir manzara var. Sahilden bu kadar yakınlıkta ve bu kadar yükseğe çıkıldığında muazzam bir manzarayla karşılaşılıyor. Yöreyi bilmeyenler açısından zorlu bir yolculukla camiye çıkılıyor. Bin 130 rakıma sürekli tırmanarak çıkıyorsunuz ama o tırmanış ve yolculuktan sonra caminin manevi ortamına girdikten ve manzarayı gördükten sonra tüm o yorgunluğunuzu unutuyor, o atmosferin rahatlığına bırakıyorsunuz. Gelen misafirlerimiz hayranlıkla hem caminin hem de manzaranın güzelliğini yaşayabiliyor."

Baydaş, camiye ziyarete gelen vatandaşların ibadetlerinin yanı sıra bölgede bulunan mesire alanlarında da temiz havada piknik yapabildiğini de sözlerine ekledi.

İstanbul'dan geldiğini belirten Ömer Faruk Balıkçı ise camiye gelirken oldukça zorlandıklarını dile getirerek, "Çok yüksek ve yol çok virajlıydı. Ama buraya gelince, bu güzelliği görünce değdiğini anladık. Biz çok duygulandık. Başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere yapanlardan ve emeği geçenlerden Allah razı olsun." şeklinde konuştu.

Hüseyin Şahin de buraya ailesiyle ilk defa geldiklerini ifade ederek, "Dağın başında çok gösterişli bir cami burası. Herkese hitap eden bir cami. İnsanlar sadece ibadet için değil, piknik yapmak, temiz hava almak için de buraya geliyor. Burada bin 100 rakımlı yerde ibadet ediyorsunuz ve çok değişik duygular içerisine giriyorsunuz. Biz çok mutlu olduk ve güzel bir gün geçirdik." dedi.

Yalova'dan gelen Sonay Büyük, "Cumhurbaşkanımız burayı açtığında televizyondan görmüştük. Biz de gelip görmek istedik. Buranın maneviyatı oldukça yoğun. Duamızı da ettik. Artık her Rize'ye gelişimde buraya gelmeyi de düşünürüm." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.