Rize

Rize'de, kapalı yöntemle rahim kanseri ameliyatı

14:00 28 Şubat 2017
Rize'de, kapalı yöntemle rahim kanseri ameliyatı

Rize'de ilk defa kapalı yöntemle (laparoskopik) rahim kanseri ameliyatı gerçekleştirildi.

Rize Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine bağlı Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yapılan ameliyatı, Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Şenol Şentürk ve Jinekolojik Onkoloji Uzmanı Op. Dr. Hacı Öztürk Şahin yönetimindeki ekip gerçekleştirdi.

Yrd. Doç. Dr. Şenol Şentürk, yaptığı açıklamada, dünyada ve Türkiye'de kadın kanserlerinin uygun olan tiplerinde kapalı yöntemle ameliyat yapmaya doğru bir eğilim olduğunu vurguladı.

Uzun süredir planlama ve çalışma neticesinde yönetimin desteğiyle alet ve ekipmanları sağladıktan sonra ilk kapalı yöntemle (laparoskopik) kanser ameliyatı yapma kararı verdiklerini belirten Şentürk, "Ameliyatımız 3 saat yirmi dakika sürdü ve çok başarılı oldu. Herhangi bir komplikasyon yaşamadık. Bu nedenle ekibimiz ve kliniğimiz olarak çok mutlu ve gururluyuz. Bu ameliyatların da başlamasıyla jinekoloji, endoskopi ve onkoloji alanında bölgede bir merkez olduk. Bundan sonraki uygun vakalarda bu ameliyatlara devam etmeyi ve robotik cerrahiyi hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.

Ameliyat olan hasta E.B. ise "Doktorlarım hastalığımı teşhis ettiklerinde çok üzülmüştük ama bana ameliyat hakkında bilgi verdiklerinde hemen karar verdik. Ameliyattan sonra çok çabuk iyileştim. 3 gün sonra bile taburcu olmak istedim ama doktorlarım yine de takip ettiler ve 5 günde taburcu oldum, kendimi çok iyi hissediyorum, Allah doktorlarımızdan razı olsun." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.