Rize

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Karaman:

12:51 10 Mart 2017
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Karaman:

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, "ÖSYM Rize il sınav koordinatörlüğü olarak adayların sınava herhangi bir problemle karşılaşmadan rahat bir şekilde girmeleri için bütün önlemleri almış bulunuyoruz." dedi.

Karaman, hafta sonu yapılacak olan Yüksek Öğrenime Geçiş Sınavına (YGS) ilişkin üniversitede düzenlediği basın toplantısında, 12 Mart'ta bütün Türkiye genelinde olduğu gibi Rize'de de YGS yapılacağını söyledi.

YGS'nin merkez ile birlikte Çayeli ve Ardeşen ilçelerinde yapılacağını ifade eden Karaman, "Merkezde 7 bin 231 aday, Çayeli'nde bin 524 aday ve Ardeşen'de ise 3 bin 29 aday olmak üzere toplam 11 bin 784 aday sınava girecektir." diye konuştu.

Karaman, sınavın pazar günü saat 10.00'da başlayacağını ve 160 dakika süreceğini belirterek, "ÖSYM Rize il sınav koordinatörlüğü olarak adayların sınava herhangi bir problemle karşılaşmadan rahat bir şekilde girmeleri için bütün önlemleri almış bulunuyoruz. Bu konuda adayların ve ailelerinin herhangi bir endişeye kapılmalarına gerek yoktur. Rahat olsunlar." ifadelerini kullandı.

Sınava girecek adayların herhangi bir istenmeyen durumla karşılaşmamaları, bütün yılın emeğinin küçük bir dikkatsizlik ile boşa gitmemesi için şu konularda dikkat etmeleri gerektiğini vurgulayan Karaman, şunları kaydetti:

"Adaylar yanlarında sınav giriş belgesi ile üzerine kimlik numarası yazılı ve fotoğrafları olan nüfus cüzdanı ve geçerlilik süresi dolmamış pasaportlarını bulundurmalıdırlar. Kimlik kartlarını kaybetmiş veya yenilemek için müracaat etmiş olan adaylara nüfus müdürlükleri tarafından verilmiş olan 'geçici kimlik belgesi, kimlik kartı talep belgesi' de geçerlidir. Bu belge ile de adaylar sınava girebilirler. Sınav başlamadan bir saat önce adayların sınav salonlarına alınmasına başlanacağı için bütün adayların 09.00'da sınava girecekleri binada olmaları gerekmektedir. Bu sene önceki senelerden farklı bir uygulama var. Adaylar mağdur olmamaları için bu konuya özellikle dikkat etmelidirler. Önceden adaylar sınav başladıktan 15 dakika sonraya kadar sınav binasına alınıyorlardı. Bu sene ise sınav başlamasına 15 dakika kalana kadar adaylar sınav binasına alınacaklar. Sınav saat 10.00'da başlayacak olduğu için adayların 9.45'e kadar sınav binalarına alınacaklar. Sınav başladıktan sonra hiçbir aday sınav binasına ve sınav salonuna alınmayacaktır. Adayların sınav binasına, çanta, cüzdan, cep telefonu, saat, kolye, küpe, bilezik, kalem, silgi, kalemtraş ve buna benzer araçlarla gelmemelidirler. Bunlarla sınava girmelerine izin verilmeyecektir."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.