Rize

Otizmli çocuklar için tulum eşliğinde yürüdüler

14:06 02 Nisan 2017
Otizmli çocuklar için tulum eşliğinde yürüdüler

Alandaki oyun çadırında doyasıya eğlenen otizmli çocukların yaptıkları resimlerin yer aldığı stant gezildi.

Rize Otizmle Mücadele Derneği (ROMED), "Dünya Otizm Farkındalık Günü" dolayısıyla yürüyüş düzenledi.

Memişağa Parkı'nda toplanan grup, tulum eşliğinde Cumhuriyet Meydanı üzerinden sahil dolgu alanındaki ROMED Atölyesi'ne kadar yürüdü.

Rize Valisi Erdoğan Bektaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, otizmde farkındalık oluşturmaya yönelik tulum eşliğinde yürüyüş düzenlendiklerini belirterek, "Eskiden herkes engellisini gözlerden ırak saklamaya veya gizlemeye çalışırdı. Şimdi de şehrin en önemli caddesini trafiğe kapatıp, orada yürüyüş yapacak kadar kendilerinin fark edilmesine yönelik çalışmalar sürdürülebilecek bir ortama kavuştuk." diye konuştu.

Devlet, millet ve vatandaş olarak tüm engellilere sahip çıktıklarını, ailelerin sorunlarını çözmeye çalıştıklarını dile getiren Bektaş, bu çerçevede Rize'de güzel işler yapıldığını söyledi.

ROMED Başkanı Resul Usta da otizmli ailelere ulaşmak, onları otizm konusunda bilinçlendirmek, destek olmak ve yaşadıkları sıkıntıları bir nebze olsun paylaşarak hafifletmek adına çalışmalar yaptıklarını anlattı.

Yürüyüşe ilişkin vatandaşlardan olumlu tepkiler aldıklarını kaydeden Usta, "Amacımız, insanlarda otizm konusunda farkındalık oluşturmaktı. Tek bir üst çatı altında hep birlikte otizm spektrum bozukluğu olan bireylerin eğitim, sağlık ve sosyal yaşam gibi pek çok konuda ihtiyaçlarının karşılanması, eksikliklerinin giderilmesini amaçlıyoruz." diye konuştu.

Yürüyüşe katılan Hürmet Köse de otizmli çocuk annesi olduğunu belirterek, "Bugün hem çok mutlu hem de çok gururluyum. İnsanların, oğlumun hastalığının farkında olduğunu görmekten dolayı çok mutluyum çünkü yadırganmak çok kötü bir şey." ifadelerini kullandı.

Yürüyüşe İl Emniyet Müdürü Saadettin Aksoy, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İdris Altuntaş, İl Milli Eğitim Müdürü Vekili Mustafa Kalender, Kanserle Mücadele ve Yaşam Derneği Başkanı Nilüfer Emen, sivil toplum kuruluşu üyeleri, otizmli çocuklar ve aileleri ile vatandaşlar katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.