Rize

Minik Derya 3,5 yıldır karaciğer nakli bekliyor

14:49 06 Aralık 2017
Minik Derya 3,5 yıldır karaciğer nakli bekliyor

Rize'nin Çayeli ilçesinde yaşayan ve karaciğer yetmezliği bulunan 6 yaşındaki Derya Enese Yıldız, nakil için yardım bekliyor.

Büyükköy beldesine bağlı Derecik köyü Kirazlı Mahallesi'nde, 16 yıllık evli Hızır ve Fatma Yıldız çiftinin Yusuf (15), Medine ve Derya Enese adında üç çocuğu bulunuyor.

Çiftin sarılık olan 15 yaşındaki oğlu Yusuf, 9 yaşındayken amcası Yakup Yıldız'dan yapılan karaciğer nakliyle sağlığına kavuştu.

Anne ve babasının rahatsızlıkları nedeniyle bağışta bulunamadığı Derya Enese ise kendisine uzanacak yardım elini bekliyor.

Baba Hızır Yıldız, gazetecilere yaptığı açıklamada, doğduğundan beri çocuğunun hastalığıyla uğraştığını söyledi.

Büyük oğlu Yusuf'un da karaciğer nakli olduğunu ifade eden Yıldız, "Şimdi de küçük kızım için 3,5 yıldır karaciğer nakli bekliyoruz. Gönüllü karaciğer vermek isteyenlerden yardım bekliyoruz. Eşim verecekti ama gizli şeker rahatsızlığı çıktığı için veremedi." dedi.

Yıldız, kızının rahatsızlığı nedeniyle yaşadıklarına değinerek, "Uykumuz yok. Sürekli kaşınıyor. İşe gidemiyorum. 15 yıldır hem oğlum hem de kızımın bu hastalığıyla mücadele ediyorum. Artık kızım da oğlum gibi sağlığına kavuşsun istiyoruz." diye konuştu.

- "Yeter ki kızım iyileşsin"

Fatma Yıldız ise gece gündüz hiç uyumadığını belirterek, rahatsızlığı sebebiyle kızına bağışta bulunamadığı için yaşadığı üzüntüyü dile getirdi.

Karaciğer yardımı beklediklerini kaydeden Yıldız, "Çocuğumdan dolayı misafirliğe bile gidemiyorum. Hiçbir yere de gitmek istemiyorum. Yeter ki kızım iyileşsin. Bir an önce sağlığına kavuşsun. Okula gitsin. Okula gitmek istiyor, gidemediği için de ağlıyor. Bazen 'Anne ben ölmek istemiyorum, yaşamak istiyorum.' diyor." ifadesini kullandı.

6 yaşındaki Derya Enese, büyüyünce çocuk doktoru olmak istediğini, en büyük hayalinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı görmek olduğunu söyledi.

Derya Enese Yıldız, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı gördüğünde yardım isteyeceğini söyledi.

15 yaşındaki Yusuf Yıldız da kendisinin karaciğer nakli olduğunu, kardeşine de nakil yapılmasını istediğini dile getirdi.

Kardeşinin de kendisi gibi koşmasını, okula gitmesini çok istediğini dile getiren Yusuf, "Ben de gidemiyordum. Şimdi artık okula gidiyorum." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.