Rize

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Karaman:

16:13 16 Şubat 2018
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Karaman:

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, öğretim elemanları tarafından çay ile ilgili yapılan çalışmaları kitaplaştırdıklarını söyledi.

Karaman, üniversitede düzenlediği basın toplantısında, üniversitenin mevcut durumu ve çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ismini taşıyan üniversiteyi, o isme layık hale getirmeye çalıştıklarını ifade eden Karaman, "Hem yurt içinde hem de yurt dışında tercih edilen bir üniversite kurmak ancak üniversite kurma işi sadece bir yılda olacak bir iş değil. Uzun soluklu bir süreçtir." dedi.

Karaman, üniversitenin 2006 yılında kurulduğuna işaret ederek, "Geçen 12 yıllık zamanda epeyce mesafe kat ettik. Bunun daha artması için gayret gösteriyoruz. Nitelikli bir üniversite için eğitim ve öğretim binaları, laboratuvarlar önemlidir. Tek başına yeter şart değildir. Öğretim elemanı ve öğrencinin nitelikli olması burada önemli bir noktadır." diye konuştu.

Birkaç eksiklerinin olduğunu, yakın zamanda o eksikler tamamlandığında altyapı ihtiyaçlarının kalmayacağını belirten Karaman, eğitim ve Ar-Ge süreçleri noktasında gayret göstereceklerini söyledi.

Karaman, 2017 yılında Yükseköğretim Kalite Kurulu denetiminden geçtiklerini, bunu kendilerinin talep ettiğini kaydederek, raporun yazıldığını ve yakında YÖK'ün sayfasında yayınlanacağını belirtti.

Bölgenin temel ürünü çay konusunda araştırma yaptıklarına işaret eden Karaman, şunları söyledi:

"Çay Uygulama ve Araştırma Merkezi kurduk. Çay ile ilgili araştırma grubu oluşturduk. DOKAP ile çayın kalitesinin geliştirilmesi konusunda işbirliği protokolü imzaladık ve 1,5 milyonluk proje aldık. Mini çay fabrikası kuracağız. ÇAYKUR ile TÜBİTAK'a çay genetik kaynaklarının toplanması, karakterizasyonu, muhafazası ve yeni çay çeşit adaylarının belirlenmesi projesini sunduk. Özel bir fabrika ile çayın klonlanması ve çoğaltılması ile ilgili proje yürütüyoruz. Üniversitemiz öğretim elemanları tarafından çay ile ilgili yapılan çalışmaları kitaplaştırdık."

- "Seçimin kalkması hayırlı oldu"

Karaman, bir soru üzerine KYK ile rektörlük seçimlerinin kalktığını anımsatarak, "Hayırlı bir iş oldu. Çünkü gerçekten seçim süreci üniversiteleri yoruyordu, bölüyordu ve kamplaştırıyordu. Seçim sonrasına hasarlar bırakıyordu. Bu olumlu oldu. YÖK bir takvim açıklıyor. Bu takvim içerisinde kişiler YÖK'e müracaat ediyor. Herkes edebilir. Belli bir şartı var. Sadece kıdemli profesör olması gerekiyor. YÖK üç kişiyi Cumhurbaşkanına sunuyor. Cumhurbaşkanı da atama yapıyor. Süreç bu şekilde işliyor." dedi.

"Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ismini taşıyan bir üniversitede rektör olmak herkesin isteyeceği bir şey." ifadesini kullanan Karaman, "Büyük bir onurdur. Tabii ki Cumhurbaşkanımız tensip buyurursa bu görevi isteriz. Sadece Cumhurbaşkanının iradesine kalmış bir durum. Seçimin kalkması hayırlı oldu." değerlendirmesinde bulundu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.