Rize

YÖK, RTE Üniversitesinde "Eczacılık Fakültesi" açılmasına onay verdi

11:19 06 Nisan 2018
YÖK, RTE Üniversitesinde "Eczacılık Fakültesi" açılmasına onay verdi

Yüksek Öğrenim Kurumu (YÖK) Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) bünyesinde Eczacılık Fakültesi kurulmasını onayladı.

RTEÜ Rektörü Prof.Dr. Hüseyin Karaman yaptığı yazılı açıklamada, üniversite senatosunun Eczacılık Fakültesi kurulması yönünde almış olduğu kararın YÖK Genel Kurulu tarafından onaylandığını, kararın Bakanlar Kurulunda kabul edilmesinin ardından Resmi Gazete'de yayımlanarak işlemin tamamlanacağını belirtti.

Eczacılık Fakültesi'nin üniversite ve Rize için büyük önem taşıdığına değinen Karaman, açıklamasında şunlara yer verdi:

"Eczacılık Fakültesi bizim olmazsa olmazlarımızdan. Çünkü Eczacılık Fakültesi ile birlikte hem üniversitemize gelen nitelikli öğrenci gurubu artmış olacak hem de üniversitemizin Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Sağlık Yüksekokul, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu, Diş Hekimliği Fakültesi ve Tıp Fakültesi şeklindeki sağlık yapılanması tamamlanmış olacak. Bu karardan üniversitemiz ve Rize adına çok mutlu oldum."

Üniversite Geliştirme Vakfı, siyasi partiler, sivil toplum örgütleri ve yöneticiler ile birlikte uyum içerisinde bir ekip olarak tüm güç ve enerjilerini üniversitenin kalite odaklı büyümesi ve gelişmesi için harcadıklarına değinen Karaman, "Tercih edilen nitelikli bir üniversite için modern eğitim-öğretim ve Ar-Ge altyapısı, nitelikli akademik kadro ve nitelikli öğrencinin olmazsa olmazlardan olduğunun farkında olarak hareket ediyoruz. Gelecek bugünden daha iyi olacaktır." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.