Rize

"İnsanlarımızın hayatını kolaylaştırmak için çalışıyoruz"

15:55 12 Haziran 2018
"İnsanlarımızın hayatını kolaylaştırmak için çalışıyoruz"

Maliye Bakanı Naci Ağbal, "Ülkemizin spor alanında gelişmesi noktasında şehir statları projeleri başta olmak üzere her bir tarafa farklı farklı ölçekte, ebatta tesisler yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz." dedi.

Ağbal, 17 merkez semt sahasının açılışı dolayısıyla İslampaşa Mahallesi'ndeki sahada düzenlenen törende konuştu.

Bakan Ağbal, gençlerin spor yapacağı mekanın, mahalle sakinlerinin de uğrak yeri olacağına inandığını belirtti.

Hükümet olarak Türkiye'nin dört bir tarafında gençlere yönelik çok sayıda hizmet yaptıklarını dile getiren Ağbal, şöyle devam etti:

"Ülkemizin spor alanında gelişmesi noktasında şehir statları projeleri başta olmak üzere her bir tarafa farklı farklı ölçekte, ebatta tesisler yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. Belediye Başkanımız, Spor Toto Genel Müdürlüğü ile yaptıkları protokolle Maliye'den bir kuruş çıkmadan bu projeyi gerçekleştirmişler. Maliye'ye herhangi bir maliyet olmadan gerçekleştirdikleri için de teşekkür ediyoruz."

Sadece spor alanında değil, her alanda insanların hayatını kolaylaştırmak, refahını artırmak için gece gündüz çalıştıklarını ve çalışmaya devam edeceklerini vurgulayan Ağbal, şunları kaydetti:

"Trabzon Havalimanı'ndan buraya Karadeniz Otoyolu'nu kullanarak geldik. Hiç unutmuyorum, 2006 yılında yıllardır bitmeyen, kangren haline gelen Karadeniz Otoyolu'nun bitmesiyle ilgili Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatlarıyla büyük bir hamle yapılmıştı. Bugün görüyoruz ki, Karadeniz birinci sınıf bir otoyola kavuşmuş. Sadece otoyol değil, tünel projeleri… Karadeniz'in dört bir tarafında gerek sahilde gerekse sahilden içeriye doğru giderken Gümüşhane, Bayburt tarafında çok sayıda tünel projeleri var."

- "Ulaşım alanında Türkiye çığır açtı"

Ağbal, Türkiye'nin ulaşım alanında bu dönemde adeta çığır açtığını belirterek, "Bugün artık Karadeniz'den Erzurum'a, Bayburt'a, Gümüşhane'ye giderken çok daha konforlu yollardan gidiyoruz. Hatırlıyorum gençliğimde bu bölgede seyahat ettiğimizde özellikle Trabzon'dan Bayburt'a doğru giderken Zigana tarafında çok sıkıntılar çekerdik yani Zigana'nın üstünden aşağıya gelene kadar başımız dönerdi." dedi.

Şimdi ise bu güzergahta birinci sınıf tüneller bulunduğuna işaret eden Ağbal, "İnşallah bunları da daha da büyüteceğiz, daha da geliştireceğiz, yatırımları daha da artıracağız. Siz, bizlerin yanında olduğunuz sürece ki bunu Rize'de söylemem abesle iştigal olur, Rize her zaman milli ve yerli duruşuyla Sayın Cumhurbaşkanımızın, liderimizin yanında olmuştur, inşallah 24 Haziran seçimlerinde bir defa daha gümbür gümbür sandıklardan istikrar çıkacak, AK Parti'ye olan güven çıkacak." diye konuştu.

Konuşmaların ardından Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap, Bakan Ağbal, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı'ya bakır işlemeli tepsi hediye etti.

Ardından Bakan Ağbal ve Bak, kurdeleyi keserek 1,5 milyon liraya inşa edilen sahaların açılışını yaptı.

Sahada incelemelerde bulunan Ağbal ve Bak, sporcularla sohbet etti. Sırayla kaleye geçen Ağbal ve Bak, birbirlerine şut çekti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.