Rize

Kaçak boğa Ferdinand, bu bayram çiftlikte

11:48 11 Ağustos 2019
Kaçak boğa Ferdinand, bu bayram çiftlikte

Rize'nin İyidere ilçesinde geçen yıl Kurban Bayramı’nın birinci günü kurban pazarından kaçıp, denize atlayan ve Trabzon’un Sürmene ilçesi sahilinde bulunduktan sonra sanatçı Haluk Levent’in desteğiyle İzmir’in Kemalpaşa ilçesindeki Kurtarılmış Çiftlik Hayvanları Barınağı’na getirilen boğa Ferdinand, bir yıldır burada yaşam sürüyor. Barınağa ilk geldiğinde 350 kilo olan boğa Ferdinand, 500 kiloya ulaştı

Geçen sene Kurban Bayramı öncesinde Rize’nin İyidere ilçesindeki kurban pazarından kaçan, bayramın dördüncü günü ise yüzerek geldiği Trabzon’un Sürmene ilçesi sahilinde bulunan boğa, sanatçı Haluk Levent’in kurucusu olduğu AHBAP Platformu tarafından satın alınarak, 29 Ağustos tarihinde İzmir’in Kemalpaşa ilçesindeki Çiftlik Hayvanları Barınağı’na getirildi.

’Ferdinand’ adı verilen boğa bir yıldır barınakta yaşam sürüyor. Geldiğinde 350 kilo olan Ferdinand, şimdi çiftlik sahibi Sibel Çakır ve ekibi sayesinde 500 kiloya ulaştı.

2 ay önce barınaktaki ’Yıldız’ isimli inekten ’Ferdi’ adında bir buzağısı olan Ferdinand’ın, sağlığının yerinde olduğu belirtildi.

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.