Sakarya

Karasulu balıkçılar "Vira Bismillah" diyemedi

11:56 01 Eylül 2015
Karasulu balıkçılar "Vira Bismillah" diyemedi

Sakarya'nın Karasu ilçesinde balıkçılar olumsuz hava şartları nedeniyle erken saatlerde denize açılamadı

Sakarya'nın Karasu ilçesinde av yasağının sona ermesiyle günün erken saatlerinde denize açılmaya hazırlanan balıkçılar, şiddetli poyraz nedeniyle "Vira Bismillah" diyemedi.

Karasu Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Ali Sezer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, av yasağının bugün itibarıyla sona erdiğini ancak sert poyraz nedeniyle denize açılamadıklarını söyledi.

Meteorolojiden bugün ve yarın havanın normale gireceği bilgisini aldıklarını ifade eden Sezer, "Balıkçılarımızın bugünden itibaren denize açılacaklarını tahmin ediyoruz" dedi. 

Sezer, 15 Ağustos'tan bu yana yapılan çapari avcılığında palamudun Karadeniz'in her tarafında görüldüğüne işaret ederek, "Şile, Kefken, Karasu, Akçakoca ve Ereğli bölgesindeki balıkçılardan bunu tespit ettik. Hava şartları müsaade ederse Karadeniz ve Marmara'da bol palamut çıkacağını tahmin ediyoruz. Bol çıkması halinde balık fiyatları bugünün çok çok altına inecektir" ifadesini kullandı.

Lüfer ve çinekop türü balıkların da bol olacağını bildiren Sezer, 15 Eylül'de başlayacak trol avcılığı sonrası barbun ve mezgit gibi dip balıklarının da piyasaya çıkacağını kaydetti.

Kum midyesi avcılığının bu yıl son kez yapılacağını vurgulayan Sezer, bölgenin gelecek sene nadasa bırakılacağını sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.