Sakarya

Sakarya Nehri kıyısındaki temizlik çalışmaları

15:35 08 Eylül 2015
Sakarya Nehri kıyısındaki temizlik çalışmaları

 Sakarya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, Sakarya Nehri kıyı hattında başlattığı temizlik çalışmalarına devam ediyor. 

Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Türker Vardar, yaptığı yazılı açıklamada, nehir kıyısına atılan atıkların bertarafı konusunda vatandaşlarla iletişim halinde olmayı sürdüreceklerini bildirdi.

Nehri koruma konusunda ciddi çalışmalar yürüttüklerini ve bu konuda her bir vatandaşa sorumluluk düştüğünü belirten Vardar, "Hedefimiz daha yaşanabilir bir çevre. Sakarya'yı hep birlikte güzelleştirme idealiyle çalışmalarımıza devam ediyoruz. Ekipler nehir kıyısında başlattığı denetimlerin de aralıksız sürdürüyor. Tüm vatandaşlarımızı daha duyarlı olmaya davet ediyorum. Kaçak döküm yapıldığını tespit ettiğimiz noktalarla ilgili olarak kamera sistemi için gerekli altyapı üzerinde çalışıyoruz. Bu konuda vatandaşlarımızın da desteğine ihtiyacımız var. Böylesi durumlarda ALO 153 Çözüm Masası, ALO 181 Çevre Hattı veya Büyükşehir Belediyemiz 444 40 54 numaralı telefonlarından bize ulaşılabilir" ifadesini kullandı.

Atıkların bertarafı öncelikleri arasında olduğunu ifade eden Vardar, şunları kaydetti:

"Ancak nehri koruma konusunda da gerekli denetim ve yasal prosedürleri yerine getiriyoruz. Sakarya Nehri'ni birlikte korumalıyız. Bunu bir kez daha ifade etmek istiyoruz. Daha yaşanabilir bir çevre ve çok daha güzel bir Sakarya için birlikte hareket etmeliyiz. Çevre konusunda başarı elde edebilmenin ön koşulu birlikte çalışmaktır. Unutmayalım ki çevreye yapılan yatırım, geleceğe atılan büyük bir adımdır."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.