Sakarya

Kürekte olimpiyat vizesi seneye kaldı

11:22 09 Eylül 2015
Kürekte olimpiyat vizesi seneye kaldı

ONUR ORHAN - Fransa'da düzenlenen Dünya Kürek Şampiyonası'nda ilk 11'e giremeyen Türkiye, 2016 Rio Olimpiyatları vizesini,  gelecek mayıs ayına bıraktı. 

Türkiye Kürek Federasyonu Başkanı İlhami İşseven, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Fransa'nın Augubillette bölgesinde düzenlenen şampiyonadan buruk ayrıldıklarını söyledi. 

İlk 11'e girmeleri halinde Brezilya'da yapılacak 2016 Yaz Olimpiyatları'na katılma hakkı elde edeceklerini ancak netice alamadıklarını ifade eden İşseven, "İki tekneden beklentimiz vardı. Hafif kilo 40 saliseyle kaybetti. İki tekte de sporcumuz rahatsızlığından dolayı yarışı istediğimiz gibi yapamadı" diye konuştu.

İşseven, 2016 Yaz Olimpiyatları'na katılma hakkının gelecek yıl mayıs ayında yapılacak yarışlara kaldığını vurgulayarak, şöyle konuştu:

"İkisinin yine büyük şansı var. İlk 11'ler yarıştan çekildi, olimpiyat vizesi aldı. Artık onlarla yarışılmayacak. Dolayısıyla 11'in dışında kalanlar da düşünüyoruz; acaba büyük teknelerden oraya adam kaydırırlar mı kaydırmazlar mı? Ama şu anda bulundukları konumda bunların ilk 11'in içerisinde olması gerekiyordu. Hatta geçen yıl iki tek sekizinci olmuştu, ilk 11'in içindeydi zaten. İki çiftte de aynı şekilde öyle ama bizim istediğimiz yarışlar maalesef gerçekleşmedi. 'Biz bulunduğumuz yerde değiliz, ilk 11'in içindeyiz' diyorlar ama orada başaramadılar."

Hiçbir şeyin bitmediğini, mayıs ayında yapılacak yarışların olimpiyat için son şans olduğunu dile getiren İşseven, yarışlarda ilk ikiye girme zorunlulukları olduğunu söyledi. 

 

- Balkan Şampiyonası

 

Romanya'nın Lasi kentinde 12-13 Eylül'de yapılacak Balkan Şampiyonası hazırlıklarını sürdürdüklerini belirten İlhami İşseven, genç ve yıldız sporcuların yarış kültürünü geliştirmelerini arzuladıklarını aktardı.

İşseven, sporcuların uluslararası arenada yarış yapmanın ne olduğunu bu şampiyonalarda gördüğünü ifade ederek, "Gençlerde iyiyiz. Rio'da yapılan 4 tek dümenci yarışını çocuklar dünya üçüncüsü olarak bitirmişti. Bu şampiyonada da sağlam ülkeler var. Gençlerin bu şampiyonalarda bol bol yarışmaları gerekir. O açıdan yelpazeyi geniş tutuyoruz. Bakalım, alacağımız neticeleri göreceğiz" şeklinde konuştu.

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.