Sakarya

SAÜ'de özel yetenek sınavı yapıldı

17:06 10 Eylül 2015
SAÜ'de özel yetenek sınavı yapıldı

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Özel Yetenek Sınavı gerçekleştirildi.

Merkez Kütüphane Ek Binasında gerçekleştirilen resim, seramik ve cam ile geleneksel Türk el sanatları bölümlerine başvuran adayların girdiği sınavda, adaylara jüri tarafından belirlenen bir konuda adayın hayal gücünü ve tasarım yeteneğini sınayan bir çalışma yaptırıldı.

Güzel Sanatlar Fakültesi, resim bölümüne 30, seramik ve cam bölümüne 20, geleneksel türk el sanatları bölümüne 35 adayın alınacağı özel yetenek sınavına 511 öğrenci başvuru yaptı.

SAÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Besim Dellaloğlu, sınava başvuru sayısının yüksek olduğunu belirtti.

Fakültede yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Dellaloğlu, şunları kaydetti:

 "20 yılı aşkın süredir eğitim-öğretim hayatına devam eden SAÜ'nün Güzel Sanatlar Fakültesi 6 profesör, 5 doçent, 13 yardımcı doçent, 15 araştırma görevlisi, 15 öğretim görevlisi ve 3 okutman ile toplam 57 akademisyeni ile kurumsallaşmış bir sanat ve tasarım fakültesidir. Fakültemiz, bünyesinde yer alan Resim, Seramik ve Cam, Geleneksel Türk Sanatları ve Görsel İletişim Tasarımı bölümlerinde toplam 472 öğrenci ile eğitim-öğretim hayatını sürdürmektedir."

Sınava giren adaylara başarılar dileyen Dellaloğlu, "Akademik düşünce ve yaratımın sacayaklarından biri bilimsel yöntem izlemekse, en az onun kadar önemli olan bir diğeri duyumsal-sezgisel yetenektir. Sakarya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi olarak gerek kuramsal gerek uygulamalı eğitim alanlarında gözetilen esas ilkeler, insani tüm melekelere eşit mesafede yaklaşarak, liseden mezun olmuş genç bireylerin kendilerinden bir düşün ve sanat insanı inşa etmeleri için ilk adımı atmalarını sağlamaktır" şeklinde konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.