Sakarya

Yenikent Devlet Hastanesi'ne yeni nesil cihaz

17:45 28 Eylül 2015
Yenikent Devlet Hastanesi'ne yeni nesil cihaz

 Yenikent Devlet Hastanesi yüksek teknolojik özelliklere sahip yeni tomografi cihazı ve ultrason cihazıyla çekimlere başladı.

Yenikent Hastane Yöneticisi Op. Dr. Murat Akgül, yeni tomografi cihazı ile hastanelerine orta-ileri düzey ultrason cihazının da temin edilmesinde girişimlerde bulunan Sakarya Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Hasan Salih Sağlam'a teşekkür ederek, tomografi cihazının hizmet kalitesiyle ilgili bilgi verdi.

Hizmet kalitelerinin arttığını ifade eden Akgül, "Yeni cihazımız 360 derecelik rotasyonda 16 kesit alabilmektedir. Çoklu kesit özelliğiyle hızlı ve doğru tanı koydurmada çok daha etkilidir. Daha az ışınla daha hızlı çekim yapabilen cihazımız, Thorax, Beyin, Pulmoner, Alt Extremite, Venöz ve Periferik Anjiyo tetkiklerini de damar içine tel göndermeden gerçekleştirebilmektedir. Yeniden yapılandırma sistemi, saniye başına 15 görüntü alımına kadar hız kazandırarak hasta akışını hızlandırmaktadır. Artık daha fazla hastaya daha kısa sürede hizmet verebileceğiz" diye konuştu.

Sağlam da sağlık konusunun yüzyıllardır insanoğlunun en büyük meselesi olduğunu, ifade ederek, "Tıbben pek çok teknolojiye sahip olsak da gelecekte daha fazlasının bizi beklediğini biliyoruz. Cihazımız maksimum sayıda hastaya hizmet sunabilmek için yoğun iş yüküne dayanıklı en son yazılım, donanım ve yeniden yapılandırma teknolojisi ile tasarlanmıştır. Zaman içerisinde sürekli gelişen teknolojiyi takip ederek halkımıza hızlı ve daha kaliteli hizmet sunabilmenin gayreti içerisindeyiz" dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.