Sakarya

Başkan Toçoğlu, muhtarlarla bir araya geldi

15:41 14 Ekim 2015
Başkan Toçoğlu, muhtarlarla bir araya geldi

 Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Pamukova ilçesindeki muhtarlarla bir araya geldi. 

Muhtarlarla buluşmalarına Pamukova ilçesinde devam eden Toçoğlu, Sakarya için yapacak daha çok işleri olduğunu, istikrarlı bir siyasi atmosferde şehri geleceğe hazırlamaya devam edeceklerini, 1 Kasım'ın bunun için milat olacağını belirtti.

Toçoğlu, yaklaşık bir milyon liralık yatırımla bölgeye bir içme suyu deposu ve 7,5 kilometrelik Kazımiye Mahallesi İçmesuyu Hattı kazandırdıklarını söyledi.

Yıllardır suyun çıkmadığı yüksek bölge için 7 kilometrelik içme suyu hattı, 50 metreküplük içme suyu deposu ve terfi merkezi inşa edildiğini belirten Toçoğlu, "Artık Kazımiyeliler'in çeşmelerine kesintisiz ve bol su ulaşıyor. Ayrıca 17 milyonluk yatırımla ilçeye 77 kilometre kanalizasyon hattı inşa ettik. Bu çok ciddi bir yatırımdı. İlçemize hayırlı olsun. Pamukova'ya 82 kilometre uzunluğunda içme suyu hattı da kazandırıyoruz. Çalışmalar devam ediyor. İçme suyu projelerimizin yanı sıra, ilçemizin altyapı ağını daha da güçlendirmek için 5 milyonluk yağmur suyu projesi geliştirdik. Pamukova'nın tüm mahallerini sağlam altyapıyla buluşturduk. 1. sınıf içme suyunu da hemşehrilerimizin çeşmelerine ulaştırıyoruz. İçme suyu hattında çalışmaların tamamlanmasıyla asfalt programına devam edeceğiz. Etaplar halinde arterleri yeni yüzüne kavuşturuyoruz" diye konuştu.

Toçoğlu, büyükşehir belediyesi olarak Pamukova'da altyapı ve içme suyu çalışmalarının da aralıksız devam ettiğini anımsattı.

Pamukova-Geyve Ortak Atıksu Arıtma Tesisi'nin yapım çalışmalarının da sürdüğünü ifade eden Toçoğlu, şöyle devam etti:

"40 bin dönüm arazi üzerinde hizmet sunacak tesislerde Pamukova ve Geyve'nin tüm atık suları en ileri düzeyde arıtılacak. Bu işlemden sonra atık sular doğal ortama deşarj edilecek. İnşallah bu proje ile Sakarya nehrine atık su karışmayacak. İlçemizde altyapı ve içme suyu çalışmalarının tamamlandığı mahallelerimizde derhal asfalt işlemlerini başlattık. Pamukova'da 3 milyonluk proje kapsamında 15 bin ton asfalt kullandık. Şu anda içme suyu çalışmalarının devam ettiği bölgelerimiz var. İnşallah bu alanlarda da bir an önce asfalt çalışmalarını başlatacağız. Pamukova, Büyükşehir'in güçlü hizmet elini en iyi hisseden ilçelerimizden biri. Bu doğrultuda ilçemiz güçlü hizmetlerle buluşmaya devam edecek. Önümüzde önemli bir seçim var. Büyükşehir Belediyesi olarak çok kısa bir zaman içerisinde ilçelerimize köklü yatırımlar inşa ettik. Ekonomik temelleri sağlam, istikrar ve güven ortamının haiz olduğu bir hükümetle Sakarya kazandı. Bu 13 yıldır böyleydi. Bizim daha Pamukova ve Sakarya için yapacak çok işimiz var. İstikrarlı bir siyasi atmosferde şehirlerimizi geleceğe hazırlamaya devam edeceğiz. İnşallah 1 Kasım bunun için milat olacak."

Programa, SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter yardımcıları Zafer Poyraz ve Ayhan Kardan, Pamukova Belediye Başkanı Cevat Keser ve muhtarlar katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.