Sakarya

Sakarya'da Katlı Otopark Projesi

15:01 15 Ekim 2015
Sakarya'da Katlı Otopark Projesi

 Sakarya Büyükşehir Belediyesince yapılacak Katlı Otopark Projesi'nin 19 Ekim Pazartesi günü temeli atılacak.

Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, proje çalışmalarının temel atma töreniyle başlayacağını söyledi.

Sakarya'nın ulaşım altyapısını geleceğe hazırlamak gibi bir sorumlulukları olduğunu ifade eden Toçoğlu, "Bu anlamda hayata geçirilecek proje şehir içi parklanma ve trafiğe olumsuz etkilerine yönelik yapıcı ve etkili bir adım olacak. Sakarya’ya hayırlı olsun" dedi.

Toçoğlu, Katlı Otopark Projesi ile şehir içi parklanmanın trafiğe olumsuz etkilerini asgari seviyelere çekileceğini belirterek, şöyle konuştu:

"Bu projede yola çıkarken Ulaşım Master Planımız ve diğer bilimsel verileri masamızın üzerine koyduk. Son yıllarda kişi başına düşen araç sayısında ciddi bir yükselme söz konusu. Sakarya'nın ulaşım altyapısını geleceğe hazırlamak gibi bir sorumluluğumuz olduğunu biliyoruz. Bu anlamda hayata geçirilecek proje şehir içi parklanma ve trafiğe olumsuz etkilerine yönelik yapıcı ve etkili bir adım olacak."

Toçoğlu, Milli Egemenlik Caddesi'nde, İl Müftülüğü binasının yanında hayata geçirilecek 350 araç kapasiteli katlı otoparkın, ulaşım konusunda yapılan hizmetler arasında oldukça önemli bir yer edineceğini vurguladı.

 Ulaştırma, Denizlik ve Haberleşme Bakanlığı'nın da projede kendilerine çok büyük destek verdiğine işaret eden Toçoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İnşallah katlı otopark projemiz ile şehir içi ulaşımına önemli bir hizmet daha kazandırmış olacağız. Sakarya’ya verdiğimiz bir sözü daha yerine getirecek olmak da bizi ayrıca mutlu ediyor. İnşallah daha önce de açıkladığımız gibi katlı otoparkların yenilerini de şehre kazandıracağız. Şehrin ulaşım altyapısını önemli hizmetlerle buluşturduk. Yeni bulvarlarla ulaşımda alternatifleri arttırdık. Yeni arterleri Sakaryamıza kazandırdık. Kentsel tasarım ve cadde yenileme çalışmalarımız ulaşıma rengarenk bir hüviyet kazandırdı. Toplu taşımada vatandaş memnuniyetini önceleyen etkin, verimli ve standarda kavuşmuş bir anlayış ortaya koyduk. Asfalt konusunda programımız dahilinde Sakarya’nın tamamındayız. Kısacası Sakarya’nın ulaşım geleceğine Büyükşehir’le güvence getirdik, getirmeye de devam edeceğiz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.