Sakarya

Sakarya Büyükşehir Başkanı Toçoğlu vatandaşlarla bir araya geldi

17:02 16 Ekim 2015
Sakarya Büyükşehir Başkanı Toçoğlu vatandaşlarla bir araya geldi

 Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Sakarya Abhaz Derneği ve Sakarya Kafkas Kültür Derneği üyeleriyle bir araya geldi.

Adapazarı'nda bir tesiste düzenlenen toplantıda konuşan Toçoğlu, Sakarya Abhaz Derneği ve Sakarya Kafkas Kültür Derneği'ne yaklaşık 5,5 dönümlük araziyi kültür evi yapmaları için tahsis edeceklerini söyledi.

Toçoğlu, binanın yapımında da her türlü katkıyı sağlayacaklarını vurgulayarak, şöyle konuştu:

"7 Haziran’dan itibaren yeni bir süreç yaşanıyor. Ülkede AK Parti’nin tek başına iktidar olmamasının verdiği sıkıntıları hep beraber yaşıyoruz. 1 Kasım’da önümüzde yeniden bir fırsat var. Bu anlamda hepinizin dua ve desteklerini bekliyoruz. 1 Kasım seçimleri parti meselesi olmaktan çok ülke meselesi haline geldi. Bugüne kadar yanımızda olduğunuz gibi bundan sonrada bizlere sahip çıkmanızı bekliyoruz."

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün de Türkiye'nin 1 Kasım seçimlerinde istikrarlı bir sürece gireceğini kaydetti.

"Sakarya bir kardeşlik coğrafyasıdır" diyen Üstün, "Türkiye’de kaos ortamı yaratarak seçimlerin önüne geçmeye çalışıyorlar. Eski zamanlarda ki gibi ülkemizi 70 cente muhtaç etme gayreti içerisindeler. Mazlum coğrafyadaki tüm milletler ülkemizden gelecek iyi haberleri bekliyorlar. Türkiye’nin güçlü olması için Sakarya’da da birlik ve beraberlik içerisinde olmamız gerekmektedir” ifadesini kullandı.

Sakarya Abhaz Derneği Başkanı Oral Kobaş da Sakarya'nın kültürel anlamda Türkiye’nin en renkli ve zengin illerinin başında geldiğini aktararak, ilin aynı zamanda dünyada en fazla Abhaz nüfusunu barındıran ve Abhaz kültürünün en yoğun yaşatıldığı kent olduğunu anlattı.

Abhazya Türkiye Temsilcisi İnar Gitsba ise "Bu kadar değerli insanların arasında olmak büyük bir mutluluktur ve aynı zamanda sorumluluktur. Abhazya Cumhuriyeti, Türkiye Cumhuriyeti'ni bölgesel önemli bir güç olarak kabul etmektedir. Allah tüm dünya halklarına olduğu gibi Abhaz ve Türk halklarımıza da barış, huzur ve mutluluk versin" dedi.

Toplantıya, AK Parti Sakarya milletvekili adayı Prof. Dr. Mustafa İsen, AK Parti İl Başkanı Fevzi Kılıç, Sakarya Kafkas Kültür Derneği Başkanı Orhan Sarı ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.