Sakarya

Sakarya'da kültür-sanat etkinlikleri

16:38 25 Ekim 2015
Sakarya'da kültür-sanat etkinlikleri

 Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İbrahim Aktürk, Çocuk Sanat Atölyeleri'nde yeni dönemin başladığını belirtti.

Aktürk, yaptığı yazılı açıklamada, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik sergi gezileri ve karşılıklı eğitsel çalışmaları gerçekleştirdiklerini bildirdi.

Eğitimler kapsamında gençlerin sanata karşı ilgilerini arttırmayı hedeflediklerini ifade eden Aktürk, "Büyükşehir Belediyesi olarak 2013 yılından beri gerçekleştirdiğimiz Çocuk Sanat Atölyeleri'nde yeni dönem başladı. Atölye eğitimlerimizi Ofis Sanat Merkezi ve Sakarya Sanat Galerisi'nde gerçekleştiriyoruz. Eğitimlerimiz kapsamında bugüne kadar yaklaşık 2 bin öğrencimize eğitim sunduk" değerlendirmesinde bulundu.

Aktürk, açıklamasında şunları kaydetti:

"Yeni dönem eğitimlerimiz kapsamında ilk olarak Sakarya Üniversitesi Vakfı Özel Okulu öğrencilerimizi misafir ettik. Geçtiğimiz günlerde sanatçı Şive Neşe Baydar'ın 'Arada Bir Yer' sergisini gezip, sanatçı Baydar ile tanışıp birlikte resim çalışması yaptılar. Okullarımızdan gelecek talepler doğrultusunda sergi gezileri ve karşılıklı eğitsel çalışmalarımız devam edecek. Tüm okullarımızı Çocuk Sanat Atölyelerimize davet ediyoruz. Okullarımızdan gelen talep doğrultusunda sergi gezileri ve atölye çalışmaları düzenlemeye devam edeceğiz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.