Sakarya

Muğla'da broşür dağıtan AK Parti'lilere yapılan saldırı

11:45 27 Ekim 2015
Muğla'da broşür dağıtan AK Parti'lilere yapılan saldırı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün, Muğla'da partilerinin broşürlerini dağıtan iki genç kızın, kendilerine "öğrenci kolektifleri" ismini veren grup tarafından engellenmesine ilişkin, "Bir üniversite öğrencisine, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşına, hele hele sosyalist olduğunu ifade eden bir örgüte hiç yakışmıyor. Bu tam da arka plandaki amaçlarını ortaya koyuyor" dedi. 

Üstün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "kendini solcu, sosyalist, özgürlükçü" diye tanıtan ve daha çok üniversitelerde örgütlenmiş söz konusu kitlelerin, demokrasiyle, özgürlüklerle, eşitlikle ve insan haklarıyla ilgisinin olmadığının bir kez daha görüldüğünü ifade etti.

Benzer yaklaşımları, tavırları AK Parti'nin birçok alanda yaşadığına işaret eden Üstün, "Bunlardan bazıları Doğu ve Güneydoğu'da yaşanıyor. Güneydoğu'daki HDP'nin politikası 'ya sev ya öl', böyle bir mantıkla hareket ediyorlar. Kesinlikle hayat hakkı tanımıyorlar" diye konuştu. 

Üstün, batıda da bu şekilde benzer yaklaşımların olduğuna değinerek, şöyle konuştu:

"Kendisini 'öğrenci kolektifleri' veya sosyalist bir görüşe veya aşırı sola yakın olduğunu tanımlayan birçok örgüt zaman zaman bizim binalarımızı yakıyor. Bu olayda olduğu gibi sokakta yürüyen ve demokratik, siyasi hakkını kullanan gençlere, insanlara ve hatta adaylarımıza bu şekilde saldırılar oluyor. Bu benzer saldırıların birini AK Parti yapmış olsa bunu bütün dünyaya duyururlardı. Nitekim arzu etmediğimiz halde bir basın kuruluşunun 'camına taş değdi' diye günlerce ziyaretler yapıldı. Bu olayları tasvip etmiyoruz."

Üstün, zaman zaman bu tür şiddete varan olaylarla karşılaştıklarını vurgulayarak, "Hele hele yani orada demokratik faaliyet içerisinde bulunan  kadınlarımız, kızlarımız. Ona müdahale eden de bir kadın ve neredeyse gözü dönmüş  şekilde dokümanları alıp yırtması, onları taciz etmesi, 'buradan defolup gidin, sizin burada böyle bir şey yapma hakkınız yok' gibi sözleri dahi şiddet. Eylemleri şiddet olduğu gibi, ürkütücü sözlerle müdahale etmesi utanç verici bir durum. Bir üniversite öğrencisine, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşına, hele hele sosyalist olduğunu ifade eden bir örgüte hiç yakışmıyor. Bu tam da arka plandaki amaçlarını ortaya koyuyor" ifadesini kullandı.

Üstün, birçok sivil toplum kuruluşunun adında "demokratik, sosyalist" diye kelimeler olduğunu ancak arka planlarına bakıldığında kendileri dışındaki görüşlere hiç hayat hakkı tanımayan ve onları yok etmeye yönelik yaklaşımların görüldüğünü belirterek, bunların eski Türkiye'de kaldığını dile getirdi.

Sakarya'da birçok millet ve kültürün olduğunu, çok sayıda dil konuşulduğunu ama herkesin birbirine hoşgörüyle yaklaştığını aktaran Üstün, "Burası bir barış, huzur adası, barış yeri. Şimdi Sakarya'da biz bunu başarmışken başka illerimizde farklı düşünen insanlara ve AK Parti'ye karşı böyle eylemlerinin yapılıyor olmasını şaşkınlıkla, hayretle karşılıyoruz ve bu yapılanları da elbette kınıyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Muğla'da AK Parti'nin seçim kampanyasına ilişkin broşürler dağıtan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi öğrencisi iki kız, kendilerine "öğrenci kolektifleri" adını veren grubun sözlü saldırısına uğramış ve broşür dağıtmaları engellenmişti. 

AK Parti Muğla Kadın Kolları üyesi iki kız, olay anına ilişkin görüntüleri sosyal medyadaki hesaplarından takipçileriyle paylaşmıştı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.