Sakarya

Türkiye sandık başında

12:23 01 Kasım 2015
Türkiye sandık başında

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün, "İnşallah bu akşam, istikrara kavuşan bir demokrasi ve ülke profilinin ortaya çıkmasını arzu ediyoruz" dedi.

Sakarya'nın Adapazarı ilçesinde eşi Nuray, kızları Sümeyye ve Şeymanur Üstün'le Cengiz Topel İlkokuluna giden Üstün, oyunu 1223 numaralı sandıkta kullandı.

Üstün, gazetecilere yaptığı açıklamada, seçimlerin vatana ve millete hayırlı olmasını diledi. 

Türkiye'nin güçlü bir ülke olduğunu vurgulayan Üstün, "Demokrasisiyle daha da güçlü olan bir ülke. Etrafında ateş çemberi olduğu halde güçlü yapısı, ekonomisi, silahlı kuvvetleri var ama bunları taçlandıran da elbette demokratik sistemi. Bu demokratik sistemimize gözümüz gibi sahip çıkmamız lazım" diye konuştu. 

Üstün, Türkiye'nin 7 Haziran'daki seçimde istikrarı yakalayamadığına işaret ederek şunları kaydetti: 

"Şimdi bu seçim, istikrar aradığımız bir seçim olacak. Türkiye, 5 ay içerisinde ikinci seçimini gerçekleştiriyor. Bu topraklarda ikinci seçimin yapılmış olması dahi son derece anlamlı ve değerli bir uygulama. İnşallah bu akşam, istikrara kavuşan bir demokrasi ve ülke profilinin ortaya çıkmasını arzu ediyoruz. Çünkü Türkiye istikrarlı zamanlarda kalkınmasını sürdürmüş ve güçlü hükümetlerle büyümüş. Bunu tesis edecek bir sonuç çıkmasını hep birlikte arzu ediyoruz. Centilmence yarış oldu, Sakarya'da da güzel propaganda dönemi geçirdik. O bakımdan hem teşkilatlarımıza hem de diğer partilere demokrasimize katkı verdikleri için teşekkür ediyorum. Sandık kurullarında görev alan herkesi tebrik ediyorum. 78 milyonluk bir ülkede ikinci kez kısa sürede seçim yapmak ve bunu barış ortamında gerçekleştirmiş olmak kolay değil, son derece kıymetli. Cumhuriyetimize ve demokrasimize sahip çıkalım."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.