Sakarya

Boşaltılan köyde oy kullandılar

16:00 01 Kasım 2015
Boşaltılan köyde oy kullandılar

 Sakarya'nın Kocaali ilçesinde, "Büyük İstanbul İçme Suyu Projesi" bünyesindeki Melen Barajı'nın kurulduğu yerde bulunan Karalar köyünde yaşayan olmamasına rağmen nüfus kaydını aldırmayan 41 seçmen, 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için oylarını son kez köy meydanına kurulan sandıkta kullandı.

İstanbul'a su taşıyacak olan Melen Barajı'nın kurulduğu yerde bulunan ve 6 ay önce boşaltılan Beyler, Camiyanı ve Karalar köyleri ile Ortaköy beldesinde yaşayanlar, Sakarya merkez ve ilçelerine yerleşti. Söz konusu yerlerdeki tüm binalar da boşaltılarak yıkıldı.

Önceden 110 hanesi ve 210 seçmeni bulunan Karalar köyündeki 41 seçmen, köyde hiç ev bulunmamasına rağmen nüfus kaydını aldırmadığı için oylarını köy meydanına kurulan sandıkta kullandı.

Köy muhtarı Mevlüt Kaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, köyde son kez oy kullanıldığını söyledi.

Melen Barajı için 3 köy ve bir de beldenin boşaltıldığını anlatan Kaş, "Köyümüz tamamen boşaltıldı, evlerimiz yıkıldı. Köyde sadece cami kaldı. Son oylarımızı kullanıyoruz. Devlete ve millete hayırlı olsun. Köyümüzde daha önce 110 hane, 210 seçmen vardı. Şu anda 41 kişi oy kullanacak" dedi.

Oyunu kullanan vatandaşlardan Mehmet Gulak ise İstanbul'a su taşıyacak proje kapsamında kurulacak Melen Barajı için köylerinin tamamen yıkıldığını belirterek, oylarını kullanmak üzere köye geldiklerini, burayı terk ettikleri için ise üzüntülü olduklarını kaydetti.

Ümmühan Ceylan da "Çok zor. Kendi köyümden çıkıp, başka bir köye gittim. İzin verilse çadır kurar, kendi köyüme gelirim. 100 yıldan daha fazla geçmişimiz var burada. Malımızı, mülkümüzü bırakıp gittik" diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.