Sakarya

Milletvekili seçiminin ardından

14:03 02 Kasım 2015
Milletvekili seçiminin ardından

 Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Sakarya Şube Başkanı Murat Kesik, Türk insanının bugün huzurla uyandığını belirterek, "Ekonomik değerlendirmelere baktığınız zaman da önünü gören anlayış ve huzurla güne başlamış olduk" dedi.

Sakarya'da bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar, 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'ni değerlendirdi.

TÜMSİAD Sakarya Şube Başkanı Kesik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sonuçların Türkiye'ye hayırlı olmasını diledi. 

Sandıktan çıkan sonuca herkesin saygı göstermesi gerektiğini belirten Kesik, "Bu sonucun birçok açıdan değerlendirmesi icap ediyor. İstikrar, ekonomi dünyasını ilgilendiren insanlar için çok önemli meseleydi. Hamdolsun bu sabaha Türk insanı daha huzurla uyandı. Ekonomik değerlendirmelere baktığınız zaman da önünü gören anlayışla huzurla güne başlamış olduk. Bunun devam edeceğini ümit ediyoruz. Bu noktada iyimseriz, ümitvarız" şeklinde konuştu.

Kesik, puslu havanın dağıldığını, artık yatırımların artacağını dile getirdi. 

- "Halkın kararı her zaman başüstünde tutulmalı"

Sakarya Sanayici ve İş Adamları Derneği (SASİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Onur Döver de 7 Haziran'dan 1 Kasım'a kadar yaşanan belirsizliklerin geride bırakılması gerektiğini söyledi.

Güçlü bir hükümetin, ekonomik büyüme ve sanayileşmede yatırımların artmasına vesile olacağını vurgulayan Döver, "Halkın kararı her zaman başüstünde tutulmalı. Bu dakikadan sonra Sakaryalı olarak herhangi bir parti taraftarı olmaktansa TBMM'ye gönderdiğimiz 7 vekilimizin Sakarya için hizmetler yapabilmesi için çalışmamız gerektiğini düşünüyorum" dedi.

- "Memlekette huzur çok önemli"

 Sakaryalı Recep Kara, sonucun Türk milletine hayırlı olmasını dileyerek, "Biz artık huzur gelsin istiyoruz. Ekonomik sıkıntılar bir şekilde düzelir, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki sıkıntılar inşallah giderilir. İnşallah Çözüm Süreci de çözülür. Tabii ki devlet bu konuları bizden daha iyi biliyor. Memlekette huzur çok önemli. Tek başına iktidarı da destekliyorum. Bu sonuç zaten bekleniyordu, sürpriz olmadı. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun dediği gibi 78 milyona hayırlı olsun" diye konuştu.

Üniversite öğrencisi Mehmet Mecit de daha önceki seçimlerin sonunda koalisyon kurulamadığını, kargaşa yaşandığını, birçok şehit verildiğini belirterek, şunları söyledi: 

"Koalisyon yerine AK Parti'nin tek başına iktidara gelmesi, ülke için daha hayırlı olacak. Ülke bu şekilde ilerleme katedebilecek. Yerli otomobil ürettik. Bu iç karışıklık devam etseydi bu tür üretimlerde ilerleme olmayacaktı. Bu yüzden tek başına iktidarla daha büyük proje ve yatırımlar yapmak için tekrar istikrar ortamı sağlandı. İktidarla inşallah terör son bulacak. Eğitimde kalitenin artmasını da bekliyoruz."

Göksel Uçar da ülke ekonomisi açısından iyi bir sonuç elde edildiğini söyleyerek, "Tüm Müslüman toplumlarında sonucun sevinçle karşılandığını düşünüyorum. AK Parti iktidarınca daha önce yapılan çalışmalar tamamlansın. Daha istikrarlı, daha güçlü bir ülke olalım. İktidardan bunu bekliyoruz" ifadesini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.