Sakarya

SAÜ'ye "Müşteri Memnuniyeti Belgesi" verildi

13:42 06 Kasım 2015
SAÜ'ye "Müşteri Memnuniyeti Belgesi" verildi

 Sakarya Üniversitesine (SAÜ) "TS EN ISO 10002 Müşteri Memnuniyeti Belgesi" verildi.

Türk Standardları Enstitüsü (TSE) Başkanı Sebahittin Korkmaz, Sakarya Üniversitesine "TS EN ISO 10002 Müşteri Memnuniyeti Belgesi" verilmesi nedeniyle rektörlük toplantı salonunda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, TSE'nin yaklaşık 2 bin 800 personeli olduğunu söyledi.

TSE'nin standardizasyon konusunda milli bir kurum olduğunu anlatan Korkmaz, seviye itibariyle çok fazla rakiplerinin olmadığını dile getirdi.

Korkmaz, belgelendirme şirketlerinin belgelendirme süreçlerinin tartışılır bir konuma geldiğine işaret ederek "Çok hızlı belgelendirme süreçleri yaşayan kurum ve kuruluşlarımız var. Ama kalite yönetim sistemi gibi müşteri memnuniyeti yönetim sistemi de çok hızlı kurulması gereken değil, özümsenmesi gereken bir sistemdir" diye konuştu.

SAÜ'nün "TS EN ISO 10002 Müşteri Memnuniyeti Belgesi"  almasının önemine değinen Korkmaz, şöyle konuştu:

"Siz her türlü eleştiriye ve şikayete kendinizi açmış oluyorsunuz. 'Ben bir iş yapıyorsam benim işimden etkilenen kişi bana istediği şikayeti yapabilir. Memnun olmadığı her şeyi söyleyebilir. Bunu değerlendirmenin ötesinde bir daha olmaması için iyileştirmemiz gerekir' diyerek bir sistem tasarlıyorsunuz. Esasında her kurumun yapması gereken müşterilerini mutlu etmektir.  Toplumsal anlayışımız da böyledir aslında. Şikayetler aslında gelişmemizin anahtarı. Siz ne kadar çok şikayet alırsanız o kadar çok kendinize gelişme alanı açarsınız. O nedenle müşteri memnuniyeti çok kritik bir yönetim sistemidir."

- "Hedeflerimizle örtüşen bir belge"

SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas da hem akademik hem de idari olarak dinamik, değişim ve dönüşüme açık bir ekiplerinin olduğunu dile getirdi.

Üniversite olarak yaptıkları işlerin sonuçlarına baktıklarını belirten Elmas, "Öğrenci memnun olmuyorsa yaptığımız işlerden biz 40 belge alalım, bunun bir anlamı yoktur. O yüzden üniversite olarak sonuç odaklı bakıyoruz. Bu belge o bakımdan bizim tam hedeflerimizle örtüşen bir belge" ifadesini kullandı.

Konuşmalarının ardından Korkmaz, Elmas'a "TS EN ISO 10002 Müşteri Memnuniyeti Belgesi"ni teslim etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.