Sakarya

TSE Başkanı Korkmaz:

13:28 07 Kasım 2015
TSE Başkanı Korkmaz:

"Standard Teknik Komitesi'nin birinci gündemindeki 'F klavyenin' daha kolay uygulanabilmesi ve kullanılabilmesi için kılavuz doküman hazırlığı çalışmaları devam ediyor"

 Türk Standardları Enstitüsü (TSE) Başkanı Sebahittin Korkmaz, "Standard Teknik Komitesi'nin birinci gündemindeki  'F klavyenin' daha kolay uygulanabilmesi ve kullanılabilmesi için kılavuz doküman hazırlığı çalışmaları devam ediyor" dedi.

Korkmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, "F klavyenin" Türkçe'ye ve Türk alfabesine en uygun klavye olduğunu söyledi. 

"F klavyenin" Türkçe hızlı ve kolay yazmayı sağladığını anlatan Korkmaz, "Tabi ki bunun ticarileşmesi safhası, üreticilerle tüketicilerin talepleri doğrultusunda olacak bir şey. Biz tüketici bilincini arttırmaya yönelik çalışmalar yapıyoruz" diye konuştu. 

Korkmaz, "F klavye" konusunda daha önceden yapılan ölçümlerle ilgili sonuçları kamuoyuyla paylaştıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Tüketicilerin ilgisi doğrultusunda üreticiler kendi klavye yapılarını 'F'e uygun olarak dönüştürmeye başladı. Bu ikisi beraber yürüdüğü zaman çok hızlı bir şekilde sistemin yaygınlaşacağını düşünüyoruz. Aynı zamanda işin kolay olması içinde 'F klavyenin' standardının kılavuzunu da hazırlamaya başladık. Standard Teknik Komitesi'nin birinci gündemindeki  'F klavyenin' daha kolay uygulanabilmesi ve kullanabilmesi için kılavuz doküman hazırlığı çalışmaları devam ediyor. 2016 yılı ortalarına doğru kılavuz yayınlanır."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.