Sakarya

"Kadınlar için camilerde abdest alma yeri yapılsın"

10:25 10 Kasım 2015
"Kadınlar için camilerde abdest alma yeri yapılsın"

Türkiye Camii ve Kur'an Kursu Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Recep Kıyak, birçok camide kadınlar için şadırvan ya da abdest alma yerinin olmadığını belirterek kadınların rahat şekilde abdest alabilecekleri yerlerin yapılmasını istedi.

Kıyak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kadınların camilerde abdest almalarının zor olduğunu belirterek birçok camide kadınlar için ayrı bir abdest alma yeri olmadığına işaret etti. Bu nedenle kadınların abdestlerini cami civarındaki lavabolarda almaya mecbur kaldığını ifade eden Kıyak, "Lavabolar ise hijyenik olmadığı gibi abdest almaya da elverişli değil. Kadınları bekleyen diğer bir sıkıntısı ise abdestlerini paralı almak zorunda kalmalarıdır" dedi.

Müminlerin kulluğunu her gün 5 vakit namaz kılarak tazelediği dile getiren Kıyak, şunları kaydetti: 

"Erkekler, şadırvanlarda abdest alıp namazını camilerde kılabiliyor. Peki kadınlar, dışarıdayken nerede abdest alıyor? Birçok camide kadınlara ait şadırvan ya da abdest alma yeri yok. Uzun yıllardır tartışılan ve çözüm üretilmeyen sorun, bugün de geçerliliğini koruyor. Bu sorunu çalışan bayanlar, öğrenciler, alışverişe çıkan hanımlar, turistik gezi için gelen kadınlar ve Müslüman turistler, birebir yaşıyor. Kadınların rahat şekilde abdest alabileceği, namaz kılabilecekleri yerler yapmalıyız. Ayrıca, estetik açıdan her ayrıntının düşünüldüğü ücretsiz cami tuvaletlerimiz olmalıdır."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.