Sakarya

KKTC'de mahkemenin sabah ezanı kararı

14:09 10 Kasım 2015
KKTC'de mahkemenin sabah ezanı kararı

 Türkiye Camii ve Kur'an Kursu Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Recep Kıyak, KKTC'de 3 camide sabah ezanlarının hoparlörden okunmasının mahkeme kararıyla yasaklanmasına ilişkin, "Şu anda susturma olayı yok. Sabah ezanından başlamak kaydıyla her vakit namazlarında ezan okunmaktadır" değerlendirmesinde bulundu.

Kıyak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, KKTC'de mahkemenin 3 cami ile ilgili sabah ezanı kararı sonrası Başbakan Ömer Kalyoncu ile telefonla görüştüklerini söyledi.

Kalyoncu'nun "Şeyh Nazım (Orta Cami), Pir Paşa ve Aşağı Camisi'nde hoparlörün fazla açılmasından dolayı bölgede rahatsızlık meydana geldiği ancak ezanların susmadığı" bilgisini aktardığını belirten Kıyak, "Oradaki bir bayan avukat mahkemeye vermiş. Şu anda susturma olayı yok. Sabah ezanından başlamak kaydıyla her vakit namazlarında ezan okunmaktadır" ifadesini kullandı.

Olayın takipçisi olacaklarını vurgulayan Kıyak, "Kısa zaman içerisinde KKTC'ye gideceğiz, bölgeleri ziyaret edeceğiz. Oradaki müminler de artık bu camilere sahip çıkacak inşallah" dedi.

Kıyak, sadece Türkiye'de değil dünyanın başka yerlerinde de minarelerdeki ezanların susmasının tüm müminleri üzeceğini dile getirerek, "Bu konuda duyarlı davranır ve anında müdahale ederiz. Hiç kimse üzülmesin, bu görevi yapmaya her zaman hazırız" diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.