Sakarya

SAÜ'de "Deneyimli endüstri mühendisleri" etkinliği

12:25 12 Kasım 2015
SAÜ'de "Deneyimli endüstri mühendisleri" etkinliği

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Endüstri Mühendisliği Topluluğu tarafından "Deneyimli Endüstri Mühendisleri" etkinliği düzenlendi.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen etkinliğe katılan fabrika müdürü Dursun Ali Kara, öğrencilik ve iş hayatında yaşadıklarını öğrencilerle paylaştı.

Kara, "Öğrenciliğin ardından bir gün çalışmaya başlayacaksınız ve göreceksiniz. Kimsenin 'sizi yetiştirmek üzere' gibi yalanlarına inanmayın. Üniversiteyi bitirdiğinizde mühendis olmuş olacaksınız. Dolayısıyla sizin için doğru sektör seçmek, doğru iş yeri seçmek, kendi ve iş hayatınıza yön verme noktasında çok önemli olacaktır" dedi.

Karar verebilmenin önemi üzerinde duran Kara "Karar vermeli ve arkasında durmalısınız. Eğer bir karar verip vazgeçerseniz, bir sonraki kararınızı insanlara dinletemezsiniz, onları inandıramazsınız. Çünkü endüstri mühendisleri liderdirler. Endüstri mühendisi bir müdür, idareci değil, lider olmalıdır. İçinde bulunduğu topluluğu yönetmekle mükellef olduğu insanları yönlendirmelidir. Onlara yeni ufuklar açmalıdır" diye konuştu.

Kara, etkinliğin sonunda öğrencilerin sorularını yanıtladı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.