Sakarya

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Üstün:

14:16 14 Kasım 2015
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Üstün:

 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün, Manisa'da gözaltındaki başörtülü kadınlara kelepçe takılmasına ilişkin, "Kadınların kelepçeyle sorguya, adliyeye götürülmesi son derece yanlış bir uygulama. Kadınların başörtülü veya başı açık olması ise hiçbir şeyi değiştirmez" dedi.

Üstün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sanatçı Melek Baykal'ın paylaşımlarının çok talihsiz olduğunu söyledi.

Baykal'ın sanatçılığını kadınlara borçlu olduğunu belirten Üstün, "Yıllarca onu o kadınlar alkışladılar. Anadolu insanı onlara destek verdi. Son yapmış olduğu televizyon programında da daha çok izleyici kitlesi kadınlardı" diye konuştu.

Üstün, Baykal'ın toplumdan ne kadar uzaklaştığını, kendi toplumuna ne kadar yabancılaştığını gördüklerini vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sanatçılarımız bu toplumla bütünleşmesi gerekirken topluma yabancılaşmış bir duruma gelmiş olmaları bizleri hayrete düşürdü. Daha sonra hatasını düzeltmeye çalıştı, özür de diledi. Hatanın neresinden dönersen kardır. Bu da bir gelişmedir. İnşallah bundan sonra Melek hanım böyle bir yanlışa düşmez. Diğer sanatçılarımız da bağrından çıktıkları halka daha saygılı davranırlar."

- Gözaltındaki kadınlara kelepçe takılması

Manisa'da "Paralel Devlet Yapılanması"na yönelik operasyonda gözaltına alınan başörtülü kadınlara kelepçe takılmasına ilişkin değerlendirmede bulunan Üstün,  "Kadınların kelepçeyle sorguya, adliyeye götürülmesi son derece yanlış bir uygulama. Kadınların başörtülü veya başı açık olması ise hiçbir şeyi değiştirmez" ifadesini kullandı.

Üstün, bakanlığın konuyla ilgili gerekli adımları attığını dile getirerek şunları kaydetti:

"Orada kaçma şüphesi olmayan bir insanın zaten etrafında iki polis var, bir de kelepçe takılmış olması yakışmadı. Daha önce de İzmir'de karakolda bir kadına tokat atılmıştı. Tüm Türkiye ayağa kalktı. İnsan Hakları Komisyonu olarak oraya gittik, karakolun önünde basın açıklaması yaptık ve daha sonra da ilgililer haklarında soruşturma açıldı, mahkeme de mahkum etti. Bu geldiğimiz nokta iyi bir nokta. Yani zaman zaman toplum içerisinde böyle yanlış uygulamalar olabilir ama kurumlar nasıl tepki veriyor, toplum nasıl tepki veriyor buna bakmak lazım. Bu tepkiler olumlu tepkilerdir. Bu manada inşallah bu tür uygulamalar bir daha olmaz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.