Sakarya

Bedensel Engelliler Türkiye Masa Tenisi Şampiyonası

20:33 14 Kasım 2015
Bedensel Engelliler Türkiye Masa Tenisi Şampiyonası

Şampiyona 19 takımdan 71 sporcunun katılımıyla Sakarya'da başladı

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonunca (TBESF) Sakarya'da düzenlenen Türkiye Masa Tenisi Şampiyonası, 19 takımdan 71 sporcunun katılımıyla başladı.

Federasyon Başkanı Arif Ümit Uztürk, Serdivan Spor Salonu'nda düzenlenen şampiyonada, AA muhabirine yaptığı açıklamada, organizasyonun ilk gününde bireysel müsabakaların yapıldığını, ikinci gün yarın takım mücadelesinin yaşanacağını kaydetti. 

Federasyonun masa tenisinin yanı sıra çok sayıda branşta faaliyet gösterdiğini anımsatan Uztürk, "Şampiyonaya Cizre'den katılan sporcularımız da var, bu arkadaşlarımıza ve antrenörlerine fedakarlıklarından dolayı teşekkür ediyorum. Masa tenisi branşı, 2012 Londra'da bizi gümüş madalyayla onurlandıran bir branşımız. Sanıyorum 2016 Rio'da da bu başarıyı tekrarlayacak ve hatta üstüne katacağız. Türkiye şampiyonaları da bu açıdan çok önemli. Önemli olan bir diğer husus da Türkiye şampiyonasını yılda bir kez yapmanın çok yeterli olmadığı. 2016 yılında mutlaka bu sayıyı ikiye çıkarmamız gerektiğine inanıyorum. Şampiyonaya katılan tüm sporcularımıza başarı diliyorum" diye konuştu.

Şırnak Gençlik Spor İl Müdürlüğü Kafile Sorumlusu Zahir Sak, organizasyona üç sporcuyla katıldıklarını belirterek, katkılarından dolayı TBESF yönetimine teşekkür etti. 

Cizre Engelsiz Hayat Spor Kulübü Derneği Başkanı Necmettin Özen ise kendisinin de şampiyonada yarıştığını söyledi. Bu yıl ilk kez Türkiye şampiyonasına katıldıklarını anlatan Özen, "Derneğimiz bu yıl kuruldu. İlk adımımızı attık inşallah gerisi de gelir. Şırnak'ta özellikle engelliler adına böyle güzel şeylerin olmasını istiyoruz. İnşallah biz bunu başaracağız. Orada imkansız şartlarda birçok şeyi yapmaya çalıştık. Bu yıl 5 ay önce derneğimiz bünyesinde spor kulübümüzü kurduk. Engelli arkadaşlarımızı dört duvar arasından çıkarıp sosyal faaliyetlerine katılmasını sağlamak istiyoruz" şeklinde konuştu. 

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu (TBESF) Yönetim Kurulu Üyesi Selim Özen de Cizre ekibine teşekkür etti. Olumsuzluklara rağmen sporun içinde "biz de varız" diyebilmelerinin takdir edilmesi gereken bir davranış olduğunu vurgulayan Özen, "Sakarya'da onları ağırlamaktan onur duyuyorum. 'Biz de yaşamın içerisinde varız' diyoruz. Sporla tüm engelleri kaldırıyoruz. Bunun en güzel örneği Şırnak'tan gelen sporcu arkadaşlarımız. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.