Sakarya

"Mesai saatinin cuma namazına göre düzenlenmesi" talebi

13:16 16 Kasım 2015
"Mesai saatinin cuma namazına göre düzenlenmesi" talebi

 Türkiye Camii ve Kur'an Kursu Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Recep Kıyak, kamu görevlilerinin mesai saatinin, cuma namazı kılmalarına imkan verecek şekilde ayarlanmasını istedi.

Kıyak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bazı kamu görevlilerinin, mesaileri nedeniyle cuma namazını kılma konusunda sıkıntı yaşadığını söyledi.

"Kamu görevlilerinin cuma günkü mesailerinin, namazı kılmalarına imkan verecek şekilde ayarlanması gerekiyor" ifadesini kullanan Kıyak, şunları kaydetti:

"Batı, Hristiyanlar için pazar, Yahudiler için cumartesiyi tatil etti. Müslümanlar için de cuma günü bu imkanın verilmesi gerekiyor. Cumayı kılmak isteyen kamu görevlilerinden ancak bir kısmının sıkıntı ve huzursuzluk içinde, ezile büzüle edaya çalıştıkları bu önemli ibadeti, gönül huzuruyla ifa etme imkanı getiren bir kanun veya idari tasarruf, önemli bir yenilik olacaktır."

İstanbul Müftülüğünün geçmiş yıllardaki gibi bu sene de kentin camilerinde cuma ezanını saat 12.10'da okuma kararı aldığını anımsatan Kıyak, "Diyanet İşleri Başkanımız Mehmet Görmez hocamızın emriyle Türkiye genelinde bu kararın uygulanması durumunda, Müslüman kardeşlerimiz rahat şekilde cuma namazlarını kılmış olacaktır" dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.