Sakarya

Türk-İş Genel Başkanı Atalay'a fahri doktora unvanı

16:16 26 Kasım 2015
Türk-İş Genel Başkanı Atalay'a fahri doktora unvanı

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Senatosu tarafından Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay'a fahri doktora unvanı verildi.

Üniversitenin Hukuk Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen programda, SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas tarafından Atalay'a fahri doktora unvanı takdim edildi.

Atalay, burada yaptığı konuşmada, özgeçmişi hakkında katılımcılara kısa bir bilgi vererek, birçok televizyon programına katıldığını fakat ailesinin ilk defa kendisini canlı olarak dinlediğini dile getirdi.

Kendisinin okuma imkanı olmadığını belirten Atalay, şunları kaydetti:

"Önüme hep bir hedef koydum. Çocuklarım, işçilerin çocukları nasıl okurlar, nasıl katkı sağlarım? Allah'ım biliyor hep ona baktım. İşçiler olarak bundan 25 sene önce okuma oranında yüzde birdik. Şu anda işçi çocuklarının yüzde 27'si üniversiteye gidiyor. Hedef yüzde 90 yapmak. Bunu işçilerin ekonomik durumunu düzeltmekle görevli sendikalar, kitle örgütleri temsil ettiği insanları kendi ailesi gibi görecek. Sendikalar yurt yapıyor, Türk-İş 30'un üzerinde okul yaptı. Okullar, yurtlar yapmaya devam ediyoruz. Bu ülkede doğmaktan, Müslüman olmaktan, Sakaryalı olmaktan Allah'a sonsuz şükrediyorum. Bu şehre ikinci bir üniversite gerekiyor. İnşallah görevlerimizi bitirmeden Sakarya'ya ikinci bir üniversiteyi kazandırırız."

Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş da Sakarya'nın bayram yeri gibi olduğunu belirterek, "Çünkü bu coğrafyanın yetiştirdiği güzide insan Türk-İş Genel Başkanı Sayın Ergün Atalay'a ilimize ve ülkemize yaptığı çok yönlü hizmetlerden dolayı üniversitemizin tevcih ettiği Fahri Doktora unvanı nedeniyle düzenlenen törende bir aradayız. Ben üniversitemizin yetkili kurumlarına tebrik ve teşekkürlerimi iletiyorum" diye konuştu.

Türk-İş'in Türkiye'nin en önemli sivil toplum kuruluşlarından birisi olduğunu anlatan Vali Coş, Atalay ile iftihar ettiklerini dile getirdi.

Rektör Elmas ise Atalay'ın hem ülke hem de millete yaptığı katkılardan dolayı üniversitenin bu unvanı gönülden, arzu ve istekle verdiğini belirtti.

Programın sonunda Vali Coş ve Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Atalay'a hediye takdim etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.