Sakarya

Pamukova'daki altyapı çalışmaları

16:46 04 Aralık 2015
Pamukova'daki altyapı çalışmaları

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Pamukova’da 30 milyon lirayı aşan altyapı yatırımının hayata geçirildiğini belirtti.

Toçoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, kanalizasyon hattını tamamladıklarını belirterek, arıtma tesisinin inşasının sürdüğünü ve ilçeye 80 kilometrelik içme suyu hattı inşa ettiklerini bildirdi.

 İlçede 22 milyon liralık kanalizasyon yatırımının tamamlandığını belirten Toçoğlu, içme suyu ve yağmur suyu çalışmalarının ise sürdüğünü ifade etti. 

Toçoğlu, açıklamasında, şunları kaydetti:

"77 kilometre kanalizasyon hattı inşa ettik. Altyapı çalışmaları kapsamında Pamukova ve Geyve ilçelerine hizmet verecek atık su arıtma tesisimizin inşası da hızla sürüyor. İnşallah bu yatırımımızla bölgedeki atık su kaynaklı çevre kirliliğinin önüne geçeceğiz. İlçedeki tüm endüstriyel ve evsel atık sular tesislerimizde en ileri teknolojiyle arıtılacak. Yatırımımız tamamlandığında Sakarya Nehri daha temiz akacak. Tamamlanan kanalizasyon hattı ve devam eden atık su arıtma tesisi yapım çalışmalarının yanı sıra ilçemizde iki yeni projeyi daha başlattık. Yaklaşık 9 milyonluk yatırımla 80 kilometre içme suyu hattı ve 4 kilometre yağmursuyu hattı inşa ediyoruz. Pamukova ilçemizin içme suyu geleceğini garanti altına alacağız. Ekiplerimiz farklı noktalarda çalışmalarını sürdürüyor. İnşallah kısa süre içerisinde tüm imalatları tamamlayacağız."

Pamukovalılara çalışmalara gösterdikleri duyarlılık için teşekkür eden Toçoğlu, "İlçemizin uzun yıllar ihtiyacını karşılayacak altyapı yatırımlarımızı sürdürüyoruz. Bu süreçte Pamukovalı hemşehrilerime de gösterdikleri duyarlılıktan dolayı teşekkür ediyorum. El birliğiyle Pamukova’nın geleceğini inşa ediyoruz. İnşallah yatırımlarımızın tamamlanmasıyla Pamukova uzun yıllar altyapıda herhangi bir sorun yaşamayacak. Altyapı yatırımlarının ardından da ilçemizde hemen yol ve çevre düzenleme çalışmalarını başlatacağız" değerlendirmesinde bulundu. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.