Sakarya

Sur'daki tarihi camiye terör saldırısına tepkiler

10:55 08 Aralık 2015
Sur'daki tarihi camiye terör saldırısına tepkiler

Camii ve Kur'an Kursu Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Recep Kıyak, terör örgütü PKK'nın cami yakmasının İslam dünyasını üzdüğünü belirterek, "Bunlarda ne din ne iman var, hepsi gözü dönmüş insanlar" dedi.

Kıyak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde bulunan Osmanlı eseri Fatihpaşa (Kurşunlu) Camisi'ne yönelik terör saldırısını kınadı.

Türkiye'de böyle bir olayın yaşanmasından derin üzüntü duyduklarını dile getiren Kıyak, "Başka ülkelerde böyle olaylar olabiliyor, onları normal karşılamıyoruz ama bizim gibi Müslüman bir ülkede terör örgütü PKK'nın cami yakması, hem camiamızı hem de İslam dünyasını üzmüş durumda. Bunlarda ne din ne iman var, hepsi gözü dönmüş insanlar" diye konuştu.

 Kıyak, teröristlerin Kürtleri temsil ettiklerine inanmadıklarını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Teröristler Kürtleri nasıl temsil eder? 'Kürtleri temsil ediyoruz' diyorsun. Kürtlerin yüzde 90'ı Müslüman, onlar da o camiye gidip namaz kılıyor ama yakıyorsun. PKK'nın Kürtleri temsil ettiğine inanmıyoruz. Kürt kardeşlerimizin içinde çok değerli insanlarımız var, hepsine sonsuz saygımız var. Diyarbakır'da o cami yapılmışsa o camiyi yapan benim halkım. Orada bütün insanların emeği var. Bu camileri devlet yapmıyor, o bölgenin insanları yapıyor. Malından, mülkünden esirgeyip camileri yapıyorlar. Kalkıp burada camiyi yakmaları, çok üzücü bir olay. PKK'lılara yazıklar olsun. Allah onları ıslah etsin."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.