Sakarya

SAÜ'de "Deneyimli Endüstri Mühendisleri" etkinliği

16:20 08 Aralık 2015
SAÜ'de "Deneyimli Endüstri Mühendisleri" etkinliği

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Endüstri Mühendisliği Kulübü tarafından "Deneyimli Endüstri Mühendisleri" etkinliği düzenlendi.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinlikte konuşan Türk Traktör Lojistik Uzmanı Osman Gökbekiş, okulda alınan derslerin öğrencilerin bakış açısı üzerinde oldukça etkili olduğunu belirtti.

Deneyimlerini öğrencilerle paylaşan Gökbekiş, şunları söyledi:

"Mezun olduktan sonra bir makine mühendisiyle veya bir elektronik mühendisiyle yan yana geldiğinizde farkınızı çok net görebiliyorsunuz ve iyi bir mühendislik dalında olduğunuzu rahatlıkla anlayabiliyorsunuz. En başta endüstri mühendisliğinin alanı çok fazla. İnsan kaynakları, satın alma, üretim, lojistik, kalite gibi birçok branşlarda endüstri mühendisleri çalışabiliyor. CV ile başvuru yaptıktan sonra, işveren satış için çağırırsa satış mühendisi, lojistik için çağırırsa lojistik mühendisi olacaksınız. Bu, iş hayatını gördükten sonra karar verebileceğiniz birşey."

MKS Makine Üretim Planlama Kontrol Mühendisi Çağrı Olgun, kurumsal firmalarda herşeyin bir düzeni olduğunu kaydetti.

"Firmada sistem bir şekilde işliyor ve siz de görevinizi yerine getiriyorsunuz" diyen Olgun, "KOBİ'lerde ve daha küçük işletmelerde ise böyle değil. Herşeyi sıfırdan yapıyorsunuz ve stajda hiçbir işe yaramadığını düşündüğünüz şeyleri burada uygulamak zorunda kalıyorsunuz. Firmanın bir yerlere geldiğini gördüğünüzde ise bir şeyler yapabildiğinizi anlayabiliyorsunuz” ifadesini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.