Sakarya

Karasu'da sokak hayvanları veterinerlerin gözetiminde

13:50 09 Aralık 2015
Karasu'da sokak hayvanları veterinerlerin gözetiminde

Sakarya'nın Karasu ilçesinde Hayvan Rehabilitasyon Merkezinde sokak hayvanlarının belediye veterinerlerinin gözetiminde bakımları yapılıyor.

1 veteriner, 1 asistan, 7 yardımcı personel ve 2 toplama aracıyla hizmet verilen merkezde, sokaklardan toplanıp barınağa getirilen sahipsiz hayvanların muayene, kontrol ve aşıları yapılarak, gözetim alına alınıyor.

Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tüm canlıların haklarını savunan ve değer veren anlayışın temsilcileri olduklarını söyledi.

Merkezde, hayvanların aşıları, küpeleri yapılarak ve kısırlaştırılarak tekrar sokağa salındığını ifade eden İspiroğlu, "Barınakta bir ayda 120 adet hayvan kısırlaştırıldı, 190 hayvan tedavi edildi ve 57 adet hayvan da sahiplenildi" diye konuştu.

İspiroğlu, Hayvan Rehabilitasyon Merkezinde sadece sokak hayvanlarının değil doğadaki diğer hayvanların da tedavi edildiğini belirterek, yaralı bir çakalın olduğunu, şehir merkezinde kedi evlerinin bulunduğunu sözlerine ekledi.

Hayvanların Yaşam Hakkı Konfederasyonu (HAYKONFED) Saha Koordinatörü Derya Yücesan da hayvanların rehabilitasyon merkezinde aşılandığını, kısırlaştırıldığını ve tedavileri yapıldıktan sonra sokağa salındıını ifade ederek, "Tedavilere yapılan hayvanları burada en fazla on gün tutabiliyoruz" şeklinde konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.