Sakarya

Yeni Hendek Devlet Hastanesi hizmete giriyor

17:20 10 Aralık 2015
Yeni Hendek Devlet Hastanesi hizmete giriyor

Yeni Hendek Devlet Hastanesi, 14 Aralık'ta hizmete girecek.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, Hendek Belediyesi tarafından yapılan 100 yataklı hastanenin 30 milyon liraya mal olduğu belirtildi.

Hastanenin, Hendek'te mevcut hastanenin yetersiz olması nedeniyle Hendek Belediyesi tarafından bağışlanan Açmalar mevkisinde 90 dönümlük araziye yapıldığına değinilen açıklamada, "Yeni Hendek Devlet Hastanesi, tek ve çift kişilik olarak planlanan odalar, geniş ve ferah bekleme alanları, özel peyzaj düzenlemesine sahip bahçesi geniş otoparkı ile Hendek ve bölge halkına yeni nesil sağlık hizmeti vermeye hazırlanıyor" denildi.

Açıklamada, hastanede 40 tek kişilik, 30 çift kişilik oda, 30 poliklinik, 6 diş ünitesi, 10 yataklı genel yoğun bakım, 3 yataklı kardiyal yoğun bakım, 3 yataklı yeni doğan yoğun bakım, 10 cihazlı diyaliz ünitesi, 3 tane küvez, görüntüleme servisinde tomografi ve mamografi, 100 araçlık otopark bulunacağı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"14 Aralık'ta yeni yerinde hizmet verecek olan yeni hastaneye ulaşım Hendek Belediyesi tarafından yapılacak. Eski hastane önünden saat 07.00-17.00 arasında 15 dakikada bir ücretsiz araç kalkacak."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.