Sakarya

Sakarya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Arancı:

16:23 12 Aralık 2015
Sakarya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Arancı:

"İtfaiye teşkilatı olarak şehrimizin tamamında olası yangın ve doğal afetlere anında müdahale edebilmek için tüm grup ve müfrezelerimizle koordineli olarak her zaman hazır bekliyoruz"

Sakarya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Ayhan Orhan Arancı, olası yangın ve doğal afetlere anında müdahale edebilmek için tüm grup ve müfrezeleriyle koordineli olarak 7/24 hazır beklediklerini belirterek, "Vatandaşlarımızın hiç şüphesi olmasın" dedi.

Arancı, yaptığı açıklamada, yangın ihbar hattına gelen her türlü ihbarı değerlendirmeye aldıklarını, araçların en hızlı şekilde çıkış yapmalarını sağladıklarını söyledi. 

Yangın veya afet mahalline en kısa sürede ulaştıklarını anlatan Arancı, "Yangın veya afet bölgesine geldiğimizde müdahaleyi en hızlı ve teknik şekilde gerçekleştiriyoruz. Oluşabilecek can ve mal kayıplarını asgari düzeyde tutabilmenin gayreti içerisindeyiz. İtfaiye teşkilatı olarak 7-24 vatandaşlarımızın hizmetindeyiz" diye konuştu. 

Arancı, 17 merkezde 72 araç ve 258 personelle kentin tamamında oluşabilecek doğal afetlere anında müdahale ettiklerini belirterek, ilerleyen süreçte teknik ekipman ve donanımları arttıracak çalışmalar yapacaklarını dile getirdi.

Sakarya'da büyük çaplı doğal afetle karşılaşıldığında müdahale edecek ilk kurumun itfaiye olduğunu vurgulayan Ayhan Orhan Arancı, "Genç ve dinamik kadromuzla olası doğal afetlere hazır durumdayız. Ayrıca, tarafımıza tahsis edilen bölgede itfaiye personeli eğitim alanı kurma çalışmalarımız var. 12 bin 200 metrekare alanda, çeşitli istasyonlarda yangın eğitimi verilecek. Bu alanda bir yıl içerisinde personelimize ve komşu illerdeki itfaiye teşkilatlarına da eğitim vermeyi hedefliyoruz" şeklinde konuştu. 

- Baca temizliği uyarısı

Kış aylarıyla birlikte baca temizliğinin mutlaka yapılması gerektiğini ifade eden Arancı, şunları kaydetti:

"Olası yangınları önlemek adına baca temizliği konusunda teşkilat olarak vatandaşlarımızın hizmetindeyiz. Şunu da belirtmek istiyorum. 2014 yılında 291 baca yangını meydana geldi. Bunlarda temizlenmeyen bacalardan kaynaklandı. Bunları göz önünde bulundurarak baca temizliği konusunda vatandaşlarımızı duyarlı olmaya davet ediyorum. Baca temizliği yaptırmak isteyen ve ayrıntılı bilgi almak isteyen vatandaşlarımız İtfaiye Teşkilatımızın 274 50 40 numaralı telefonunu arayabilirler. İtfaiye teşkilatı olarak şehrimizin tamamında olası yangın ve doğal afetlere anında müdahale edebilmek için tüm grup ve müfrezelerimizle koordineli olarak 7/24 hazır bekliyoruz. Vatandaşlarımızın hiç şüphesi olmasın."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.