Sakarya

Engelliler kurslarla yaşama katılıyor

11:18 14 Aralık 2015
Engelliler kurslarla yaşama katılıyor

EMRE AYVAZ - Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesindeki çeşitli kurslara katılan engeliler, hayata katılmanın ve üretmenin mutluluğunu yaşıyor.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Davut Yüce, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sosyal Gelişim Merkezinin toplumun tüm kesimlerine hitap ettiğini söyledi. 7-14 yaş arasındaki çocuklara boş zamanlarını en güzel şekilde geçirebildikleri bir ortam sunduklarını anlatan Yüce, aynı zamanda kadın, yaşlı ve engellileri de çeşitli kurslarla hayata bağlamaya çalıştıklarını belirtti.

Engellilere yönelik açılan kursların her geçen gün arttığını aktaran Yüce, "Ciddi bir talep var. Bugün itibarıyla kayıt yapan engelli sayımız 400. Yaklaşık 10 öğretmenimizle 400 engelli kardeşimize çok farklı alanlarda kurslar açıyoruz. Açtığımız kurslarda hayatı paylaşıyorlar. Onlara fırsatlar verildiğinde neler yapabildiklerini herkese göstermiş oluyorlar ve bunun mutluluğunu yaşıyorlar. Bizler de her imkanı onlar için sunmaya gayret gösteriyoruz" diye konuştu.

Yüce, merkezde engellilere yönelik okuma-yazma, müzik, halk dansları, takı tasarımı, filografi ve spor kursları düzenlediklerini ifade ederek engellilere yönelik bu hizmetleri arttırarak devam ettireceklerini dile getirdi.

Engellilerin psikologlardan bire bir eğitim aldıklarına da dikkati çeken Yüce, şöyle devam etti:

"Ailelerine yönelik seminerler var, engelliye nasıl davranacaklar, toplumda engelliyi nasıl kabullendireceğiz, buna yönelik çalışmalarımız var. Sakarya genelinde hem okullara hem kamu kurumlarına hem de diğer alanlardaki vatandaşlarımıza yönelik de 'Sevgiye Engel Yok' projemizle toplumun engelliye bakış açısının değişmesi noktasında çok farklı çalışmalar yürütüyoruz."

Yüce, engellilere fırsat verilmesi gerektiğine işaret ederek "En son engelsiz kafe açtık, çalışma ortamında da o fırsatları sunma çalışmasına bir örnek. Fırsatlar verdiğimiz zaman onun karşılığını görüyoruz, bu konuda herkes üzerine düşeni yapmalı. En basiti gülümsemeliyiz, onlara sevgiyle yaklaşmalıyız çünkü 'sevgiye engel yok' diyoruz" ifadelerini kullandı. 

- "Buranın sayesinde bir amacımız oluyor"

Bedensel engelli Hatice Gülde de merkezin gelişimleri açısından kendilerine çok şey kattığını vurgulayarak şunları kaydetti:

"Ben, ahşap boyama, jel mum ve filografi kurslarına gidiyorum. Üçünden de çok memnunum. Ben, bu kurslarda kendimi geliştirdim ve evde de yapmaya devam ediyorum. Bu kurslardan ve bu işleri yapmaktan zevk alıyorum. Sosyal Gelişim Merkezindeki tüm personelden, müdürlerimizden, hocalarımızdan çok memnunuz. Buradaki arkadaşlarımızla da çok iyi anlaşıyoruz. Burada çok güzel vakit geçiriyoruz. Bu kurslar sayesinde eve kapalı kalmıyoruz. Buranın sayesinde bir amacımız oluyor. Burada vakit geçirmekten çok mutluyuz. Herkese teşekkür ediyorum."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.