Sakarya

Avcılara multikopterli denetim

11:08 16 Aralık 2015
Avcılara multikopterli denetim

İBRAHİM YOZOĞLU - Orman ve Su İşleri 1. Bölge Müdürlüğü Sakarya Şube Müdürlüğü ekipleri, kaçak ve usulsüz avcılıkla etkin mücadele edebilmek amacıyla avlakları multikopterle kontrol ediyor.

Sakarya Şube Müdürlüğü ekipleri, kaçak ve usulsüz avlanmanın önüne geçmek için teknolojiden faydalanıyor. Bu kapsamda çalışmalarını sürdüren ekipler, müdürlük envanterine kaydedilen multikopterle denetimlerine başladı.

Teknelerle denetimin yapılamadığı veya görülemeyen alanlardaki usulsüz avlananların tespitinde olumlu sonuç vermesi dolayısıyla ekiplerin en büyük yardımcısı haline gelen multikopter, havadan çektiği görüntülerle göldeki ekipleri anında avcıların bulunduğu bölgeye yönlendiriyor.

Orman ve Su İşleri 1. Bölge Müdürlüğü Sakarya Şube Müdür Vekili İlker Ulu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kent genelinde av koruma ve kontrol çalışmalarının dernekler, fahri av müfettişleri ve av koruma ekiplerinin iş birliğiyle sürdürüldüğünü söyledi.

Denetimlerin her mevsimde devam ettiğini ifade eden Ulu, "Karadan yaptığımız kontrollere ek olarak sulak alanlarımızda tekne vasıtasıyla yasa dışı avcılığa müdahale edilirken, havadan görüntü alma cihazı (multikopter) ile yapmış olduğumuz tespitler neticesinde koruma kontrol faaliyetlerimizin etkinliği arttırılmaktadır" dedi.

Çalışmalar kapsamında 2015 yılında bin 900 avcının denetlendiğini dile getiren Ulu, şunları kaydetti:

"Denetimlerde, kaçak av yapan 71 kişiye 40 bin 619 lira idari para cezası ve 14 bin 650 lira tazminat olmak üzere toplam 55 bin 269 lira idari para cezası uygulanmıştır ayrıca bu dönemde kaçak ve usulsüz avlanmada kullanılan 22 teyp, saka kuşu yakalamada kullanılan ağ ve 2 kafese el konulmuştur. Yıl içinde açılan 20 avcı eğitim kursunda başarılı olan 569 kişiye avcılık eğitim sertifikası verilmiştir. Avcı dernekleri, yaban hayatı konusunda çalışan STK'lar ve kolluk kuvvetlerinin avcılık ve yaban hayatı ve biyo-kaçakçılık konularında bilgilendirilmesi amacıyla çeşitli toplantılar ve seminerler düzenlenmiştir ayrıca biyolojik çeşitlilik, doğa ve hayvan sevgisi konularında müdürlüğümüz personelince ilköğretim öğrencilerine yönelik eğitimler verilmektedir."

Ulu, av koruma, kontrol ve bilinçlendirme faaliyetlerinin yoğun şekilde devam ettiğini, yasa dışı avcılığın önlenmesinde azami çaba gösterildiğini sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.