Sakarya

SATSO Başkanı Kösemusul'a ziyaret

17:27 16 Aralık 2015
SATSO Başkanı Kösemusul'a ziyaret

Sakarya Baro Başkanı Zafer Kazan ve yönetim kurulu üyelerinden oluşan heyet, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul'u ziyaret etti. 

Kösemusul, ziyaretten memnun kaldığını belirterek, Sakarya'da tüm kurumların iletişim ve işbirliğinde ortak vizyon çerçevesinde çalıştığını dile getirdi.

SATSO'nun üyelerinin ve şehrin menfaati doğrultusunda hizmet ettiğinin altını çizen Kösemusul, "İş dünyası şartlar ne olursa olsun üretmeye, ülkenin geleceği için hizmetlerine devam ediyor. Bizler de hizmet paydaşlarımızla ticaret ve sanayiyi ilgilendiren meselelerde köprü olmaya gayret ediyoruz. Mücadelemiz her zaman devam edecek, biz bu şehrin çocuklarıyız" diye konuştu.

Kösemusul, ilde bir Ticaret Mahkemesinin olmadığını belirterek, bunun, üyelerin eksikliğini yaşadıkları önemli bir husus olduğunu dile getirdi.

Tüketici mahkemelerinin de bugünün koşullarında ilde olması gereken bir uzman mahkeme olduğunu vurgulayan Kösemusul, konunun üyeleri ve Sakaryalıları yakından ilgilendirdiğini ifade etti.

Kazan da Baro olarak ilgili konuda çalışmalar yürüttüklerini belirterek, ilde ticaret mahkemesinin kurumların elbirliği ile oluşması gerektiğini kaydetti.

Ticaret davalarının, "konusunda uzmanlık" gerektiren bir alan olduğunu belirten Kazan, şöyle konuştu:

"İş mahkemeleri de aynı anlamda uzmanlık isteyen mahkemelerdir. İlimizde iş mahkemesi var ancak fiziki yetersizlikten dolayı sağlıklı işlemiyor. Aynı fiziki koşulların yetersizliği nedeniyle ilimizde ticaret ve tüketici mahkemeleri de bulunmamaktadır. Sakarya Adliyesinin fiziki koşullar açısından hizmet alanlara hizmet edecek nitelikte bir alana taşınmasının aciliyet arz ettiğine inanıyoruz. İhtiyaçları karşılayacak bir alanda adliyenin hizmet vermesi tüm Sakaryalıları ilgilendiren bir konudur. Sivil toplum örgütleri bu ilin asıl sahipleridir. SATSO'nun konu ile ilgili çalışmalarda bize destek olacağına inanıyoruz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.