Sakarya

"Su Yönetimi, Yerel ve Küresel Riskler, Sakarya Örneği" Konferansı

13:07 17 Aralık 2015
"Su Yönetimi, Yerel ve Küresel Riskler, Sakarya Örneği" Konferansı

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Rüstem Keleş, Sakarya Nehri üzerinde ADASU Hidroelektrik Santrali'ni inşa ettiklerini belirterek, "Santralimizde şu ana kadar 66 milyon kilovat elektrik üretimi gerçekleşti" dedi. 

Sakarya Üniversitesi Akademik ve Sosyal Gelişim Merkezi'nce (SASGEM) SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen "Su Yönetimi, Yerel ve Küresel Riskler, Sakarya Örneği" konulu konferansa katılan Keleş, öğrencilere su kaynaklarının korunması, içme suyunun güvenli bir şekilde transferi ve su kalitesi konularında bilgi verdi.

İçme suyu kaynaklarının korunması için ciddi yatırımlar yaptıklarını belirten Keleş, "Sapanca Gölü’nün korunmasında çok ciddi bir yol izliyoruz. Bütün su kaynaklarımızın korunmasıyla ilgili politikalar geliştirmeye devam edeceğiz. Doğal kaynaklarımızı bir su havuzu gibi görmemek gerekiyor. Sapanca Gölü’nün içme suyu kaynaklarının başka amaçla kullanılmasına karşıyız. SASKİ olarak her zaman sudan taraf olduk. Olmaya da devam edeceğiz" diye konuştu. 

Keleş, mevcut içme suyu kapasitesinin Sapanca Gölü'ne dayalı olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:

 "Sapanca Gölü'ne alternatif olacak çalışmalarımız var. Yapımına başladığımız yaklaşık 100 milyonluk Akçay Barajı inşa ediyoruz. Ve kuzey bölgemizde, Maden Deresi üzerinde Çamdağı Barajı inşa edeceğiz. Özellikle yaz aylarında nüfus yoğunluğunun fazla olduğu dönemlerde vatandaşlarımız su sıkıntısı yaşamayacak. Çamdağı Barajı Projesi'nde planlama çalışmalarını tamamladık. Çamdağı Barajı, Kuzey Bölgesi'nin uzun yıllar su ihtiyacını karşılayacak. Sakarya'nın su güvenliğini uzun yıllar sağlayacak çalışmalar yapıyoruz."

Sakarya Nehri üzerinde ADASU Hidroelektrik Santrali inşa ettiklerini anımsatan Keleş, "Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdik. Santralimizde şu ana kadar 66 milyon kilovat elektrik üretimi gerçekleşti. Bu üretimin toplam değeri 11 milyon. Santralimizi inşa ederken Sakarya Nehri’ne zarar verecek bir çalışma yapmadık. Her türlü parametreyi dikkate aldık" ifadelerini kullandı. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.