Sakarya

Sakarya'da "Gönüllü İtfaiyecilik" Projesi

16:23 24 Aralık 2015
Sakarya'da "Gönüllü İtfaiyecilik" Projesi

 Sakarya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen "Gönüllü İtfaiyecilik" Projesi kapsamında, 7 muhtarlığa su tankerleri teslim edildi.

İtfaiye Daire Başkanlığı’nda düzenlenen programda konuşan İtfaiye Dairesi Başkanı Ayhan Orhan Arancı, 3 ton kapasiteli 7 su tankerini Geyve Koru ve Günhoşlar, Taraklı Hark ve Dış Dedeler, Akyazı Boztepe, Hendek Aksu, Serdivan Dağ Yoncalı mahalle muhtarlarlarına teslim ettiklerini belirtti.

Arancı, büyükşehir yasasıyla birlikte hizmet sınırlarının genişlediğini vurgulayarak, "Biz her koşulda itfaiye hizmetlerimizi en uç noktalara kadar ulaştırmak hedefindeyiz. 664 muhtarlığımıza da itfaiye teşkilatımızın en hızlı şekilde ulaşması gerekiyor. Biz her zaman söylüyoruz; en büyük amacımız her türlü yangına anında müdahale edip, en kısa sürede söndürebilmektir. Bu yüzden ‘Gönüllü İtfaiyecilik’ Projesi'ni hayata geçiriyoruz" ifadesini kullandı.

Arancı, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’nun talimatlarıyla böyle bir proje geliştirdiklerini hatırlatarak, hukukçularla görüştükten sonra yönetmeliği hazırlayıp meclise sunduklarını sözlerine ekledi.

 Muhtarlar Derneği Başkanı Erdal Erdem de Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından muhtarların taleplerinin herzaman en üst düzeyde tutulduğunu aktardı.

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.