Sakarya

"Akran Arabulucuğu ve Çocuk Hakları" eğitimi

11:54 27 Aralık 2015
"Akran Arabulucuğu ve Çocuk Hakları" eğitimi

 Adapazarı Belediyesi Bilgievi Müdürlüğü tarafından 8. sınıflara yönelik "Akran Arabulucuğu ve Çocuk Hakları" konulu eğitim düzenlendi.

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Hukuk Fakültesi Dekan Vekili Halil Kalabalık, Adapazarı Belediyesi Bilgievi'nde düzenlenen eğitimde, çocukların da kendi haklarını bilmeleri gerektiğini belirtti.

SAÜ Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Yardımcı Doç. Dr. Murat Erdem ise iki yaşıt arasında çıkan tartışmada üçüncü bir kişinin onlara arabulucuk yapması gerektiğini vurguladı.

"Okulda farklı kültürden öğrenciler var. Dolayısıyla kültürel çatışmalardan sorunlar çıkıyor" diyen Erdem, şunları kaydetti:

"Ayrıca erkek öğrenciler arasında güç gösterileri, kız öğrenciler arasında daha basit konulardan, birbirlerine söyledikleri herhangi bir sözden anlaşmazlık çıkabiliyor. Bu konuda hepiniz birbirinizden sorumlusunuz. Aranızdaki anlaşmazlıkların çözümü için şiddet ya da başka yollar yerine önce arabuluculara başvurunuz. Öğrenciler eğitim sonrası barışı şiddete tercih ediyorlar. Arabuluculuk eğitimi sonunda öğrenciler daha sakin ve verimli iletişim kuruyor. Arabuluculuk eğitimi alan öğrenciler hoşgörülü olmayı ve verimli iletişimin yöntemlerini öğrenir ve uygular. Arkadaşlık ilişkilerini pekiştirirler ve yaratıcı fikirler üretirler. Ergenlik dönemi sorunlarını daha kolay atlatırlar ve kendilerini doğru ifade etme yeteneği kazanırlar. En önemlisi de barışı, şiddete tercih ederler."

Seminer sonunda Kalabalık ve Erdem'e plaket takdim edildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.