Sakarya

ODTÜ yerleşkesinde yaşanan gerginlik

12:30 29 Aralık 2015
ODTÜ yerleşkesinde yaşanan gerginlik

Camii ve Kur'an Kursu Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Recep Kıyak, Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) yerleşkesinde mescit tartışmaları üzerinden başlayan gerginlikle ilgili, "Biz, inanmayan kişiye kalkıp 'Sen niye inanmıyorsun' diyor muyuz? Demiyoruz. Onlar da bizim dini ibadetimizi yapmak için oluşturulan yerlere müdahale etme yetkisine sahip değil" dedi.

Kıyak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yerleşkede ellerinde sopa bulunan marjinal grupların namaz kılanlara saldırarak, birçok öğrenciyi yaraladığını anlattı.

Saldırının kabul edilebilir olmadığını vurgulayan Kıyak, olayı şiddetle kınadı.

Kıyak, "Müslüman bir ülkede yaşıyoruz, o nedenle inanç ve ibadetlere saldırmanın hiçbir haklı gerekçesi yok. İnanmayan kişiye kalkıp 'Sen niye inanmıyorsun' diyor muyuz? Demiyoruz. Onlar da bizim dini ibadetimizi yapmak için oluşturulan yerlere müdahale etme yetkisine sahip değil. Herkes ibadetini yapmakta özgürdür" ifadelerini kullandı.

Türkiye'de yaklaşık 200 üniversite olduğunu belirten Kıyak, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bu üniversitelerin bahçelerinde niye bizim mescitlerimiz, camilerimiz yok, neden ibadethaneler yapılmıyor? Ülkemizde eğitim veren bütün kurumlarda da mescit ve camilerin yapılması lazım. Müslüman bir ülkeysek bunun olması gerekir. Türkiye'de yabancı öğrenciler de eğitim görüyor. Misafir çocuklarımız, bazı üniversitelerde cami ve mescit eksikliğinden dolayı ibadetini yapamıyor. Buna engel olmamalıyız."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.