Sakarya

Yurtta kış

15:13 31 Aralık 2015
Yurtta kış

Sakarya'da etkili olan kar yağışı nedeniyle TEM Otoyolu ve D-100 karayolunun Arifiye ve Sapanca geçişinde sürücüler kontrollü ilerliyor

Sakarya'da kar yağışı yaşamı olumsuz etkiliyor.

Gece başlayan ve etkisini aralıklarla sürdüren kar yağışının ardından kent merkezi beyaza büründü. Kent merkezinde kar kalınlığı 17 santimetreye ulaştı.

Büyükşehir Belediyesi ekipleri, kar yağışının etkili olduğu Adapazarı ilçesinde yolların açık tutulması için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Kar yağışı nedeniyle TEM Otoyolu ve D-100 karayolunun Arifiye ve Sapanca geçişinde sürücüler kontrollü ilerliyor. Karayolları ekipleri, yollarda küreme ve tuzlama çalışması yapıyor.

Öte yandan, kar kalınlığı, yağışın etkili olduğu ilçelerden Sapanca'da 20, Geyve'de ise 25 santimetreyi buldu.

Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, gece boyunca sürecek kar yağışının, yarın öğle saatlerinde kenti terk edeceğini bildirdi. 

- Karın keyfini en çok çocuklar çıkardı

Okullarda eğitime bir gün ara verilmesini fırsat bilen çocuklar, kar topu oynayarak, kardan adam yaparak keyifli vakit geçirdi.

Arkadaşlarıyla kar topu oynayan 6. sınıf öğrencisi Mert Göçmen, kar yağdığı için çok mutlu olduğunu belirterek, "Çok heyecanlandım. Hep karı bekliyordum, bir türlü gelmedi, şimdi geldi. Biz de oyun oynuyoruz, karın tadını çıkarıyoruz" dedi.

Eren Cansız da "Okullar tatil oldu. Sınav olacaktık, olmadık. Sınavdan kurtulduk, şimdi kar topu oynuyoruz" diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.