Sakarya

Cuma namazı için mesai düzenlemesi

13:11 06 Ocak 2016
Cuma namazı için mesai düzenlemesi

Camii ve Kur'an Kursu Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Recep Kıyak, cuma namazı için mesai düzenlemesine ilişkin, "Hükümetin almış olduğu güzel kararı olumlu karşıladık ve mutlu olduk" dedi.

Kıyak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kamu çalışanlarının mesaileri dolayısıyla cuma namazı saatlerine yetişemediğini, bu nedenle camiye gidemediklerini söyledi.

Müslüman bir ülkede bu mağduriyetin yaşatılmasının haksızlık olduğunu vurgulayan Recep Kıyak, "Cuma günleri bizim dini bayramımızdır. O gün aslında tam gün izinli olmamız lazım ama Avrupa kriterlerine uymamız için bu şekilde düzenleme yapılıyor" ifadelerini kullandı.

Kıyak, Başbakanlık tarafından cuma namazı için hazırlanan genelge kapsamında kamu çalışanlarının cuma günü mesaisinin, "cuma namazı öncesi öğle tatiline girecek, namazın bitiminden sonra tekrar mesaiye başlayacak" şekilde düzenleneceğini belirterek, şunları kaydetti: 

"Federasyon olarak daha önce böyle bir talepte bulunmuştuk. Alınan son karar, federasyon camiamızı çok mutlu etti. Sayın Başbakanımıza çok teşekkür ediyoruz. Hükümetin almış olduğu güzel kararı olumlu karşıladık ve mutlu olduk. Cuma namazı mesai düzenlemesinin, devlet kurumlarının dışında özel kuruluşlarda da uygulanmasını istiyoruz. Bu, hükümetin alacağı karara bağlı. Tabii ki zorunlu koyamazsınız ama en azından o kurumların da duyarlı davranmalarını sağlayabiliriz. Hükümetimizin aldığı kararları özel kuruluşlar da uygulasın, çok daha güzel olur."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.