Sakarya

Sakarya'da Girişimcilik Kursları Eğitim Programı protokolü yenilendi

15:27 06 Ocak 2016
Sakarya'da Girişimcilik Kursları Eğitim Programı protokolü yenilendi

 Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) ile İŞKUR İl Müdürlüğü arasında Girişimcilik Eğitimi Programı protokolü imzalandı.

SATSO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, protokol sayesinde kendi işini kurmak isteyen ve eğitimlere katılan 750 girişimci adayına ücretsiz 70 saatlik eğitim imkanı sağlanacak.

Düzenlenecek eğitimlerle adayların kendi iş fikirlerine yönelik iş planlarını hazırlayabilecek bilgi ve deneyim kazanmaları hedefleniyor.

İmza töreninde konuşan SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, İŞKUR’la gerçekleştirilen protokolün hayırlı olmasını dileyerek, Sakarya’ya daha fazla girişimci yetiştirme ve istihdamı artırma amacında olduklarını aktardı.

Eğitimin sonunda katılımcıların kendi iş fikirlerine ilişkin iş planlarını hazırlamalarının sağlanacağını belirten Kösemusul, "Adayların eğitim programının ardından KOSGEB’e başvurarak, 50 bin TL’ye kadar hibe desteği, 100 bin TL’ye kadar faizsiz kredi imkanı elde edebilecek" değerlendirmesinde bulundu.

Sakarya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Tekin Kaya da 2015'de önceki yıllardan farklı olarak, daha fazla girişimci adayına eğitim vermeyi planlandığını ve bu amaçla SATSO ile eğitim protokolüne imza attıklarını vurguladı.

Kendi işini kurmak isteyen girişimci adaylarının, iş planlarını hazırlamalarına yardımcı olmayı amaçladıklarına işaret eden Kaya, "İŞKUR, diğer kurs programlarında olduğu gibi, eğitime katılan kursiyerlere günlük 20 lira kursiyer ücreti ödeyecek" ifadesini kullandı.

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.