Sakarya

Midede yanması şikayetiyle gitti, kanser olduğunu öğrendi

15:15 07 Ocak 2016
Midede yanması şikayetiyle gitti, kanser olduğunu öğrendi

Sakarya'da mide yanması ve hazımsızlık şikayetiyle başvurduğu özel hastanede mide kanseri olduğunu öğrenen 50 yaşındaki Cengiz Karaaslan, erken teşhis sayesinde sağlığına kavuştu

Sakarya'da mide yanması ve hazımsızlık şikayetiyle başvurduğu özel hastanede mide kanseri olduğunu öğrenen kişi, ameliyatla tedavi edildi.

Yurtdışında yaşayan 50 yaşındaki Cengiz Karaaslan, midede yanma, ağrı ve hazımsızlık şikayetiyle Serdivan ilçesindeki özel bir hastaneye müracaat etti. Yapılan tahlil ve tetkiklerde 1. evre mide kanseri olduğu tespit edilen Karaaslan, ameliyata alındı.

Midesinin 4'te 3'lük kısmı alınan Karaaslan, erken teşhis sayesinde kanserin yayılmasından kurtuldu. Kısa sürede ayağa kalkan Karaaslan'ın tedavi süreci devam ediyor.

Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Metin Şenol, yaptığı açıklamada, mide kanserinin çok agresif ve tedavisi zor bir kanser türü olduğunu, hastalığın çok sinsi ilerleyerek son aşamada fark edildiğini söyledi.

Hasta Karaaslan'ın 1. evre mide kanseri olarak geldiğini, bu sayede kurtulduğunu belirten Şenol, şunları kaydetti:

"Belki kemoterapi dahi almadan tedavisi tamamlanmış olacak. Mide kanseri, genelde son evrede teşhis edilir ama erken teşhis hayat kurtarır. Bu hastanın şansı, kanserin erken evrede tespit edilmiş olmasıdır. Son yıllarda endoskopinin daha sık yapılmasıyla bu hastamızda olduğu gibi mide kanseri erken evrede teşhis edilmeye başlandı. Mide kanseri ameliyatları, zor ameliyatlardır. İyi bir cerrah tarafından iyi bir merkezde yapıldığı takdirde başarı oranı yükselir. Ameliyat kadar, ameliyat sonrası takip ve bakım da önemlidir."

Şenol, mide ağrısı, hazımsızlık, midede yanma ve kilo kaybının mide ülseri, gastrit, reflü hastalığı ve mide kanserinin habercisi olabileceğine işaret ederek, bu nedenle mutlaka önemsenmesi ve bir hekime başvurulması gerektiğini vurguladı.

Çağın beslenme alışkanlıkları, sigara tüketimi ve çevre kirliliğinin kanser hastalıklarını arttırdığını vurgulayan Şenol, eskiye oranla genç-erişkin yaş grubunda kanser vakalarına sıkça rastlandığını sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.